Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Protein Bar Ne İşe Yarar?

Bu yazıda son dönemin gözde atıştırmalıklarından biri olan protein barlardan bahsedelim. Protein bar ne işe yarar bahsettikten sonra birçok kişinin aklına takılan ‘protein bar sağlıklı mı’ sorusuna da cevap verelim. İlk olarak proteinler hakkında kısa bir bilgilendirme yapalım ki konu daha net anlaşılsın.

Protein Nedir?

Proteinler 6 temel besin öğesinden biridir. Kaslarımızın, kemiklerimizin ve dokularımızın sağlıklı olması için proteinlere ihtiyacımız vardır. Bu besin öğesi vücut içerisinde önemli görevlere sahiptir. Kanın pıhtılaşması, sıvı dengesinin sağlanması, enzimler, hormonlar gibi birçok metabolik faaliyette etkisi vardır. Proteinler için kısaca vücudun hücre ve dokuları inşa etmesine ve onları onarmasına yardımcı olur diyebiliriz.

Proteinler aminoasit adı verilen yapıtaşlarından oluşur. Vücudun protein üretmek için ihtiyaç duyduğu 20 çeşit aminoasit vardır. Bunlardan 9 tanesini vücut kendisi üretemez. Bu nedenle yiyeceklerle dışarıdan vücuduna almalıdır. Protein içeren çeşitli gıdalar vardır. Vücudun üretmediği aminoasit ihtiyacını bu yiyeceklerden karşılayabiliriz. Bazı kişiler aktif ve yoğun olan yaşam tarzında vücudun ihtiyaç duyduğu protein ve diğer besin öğelerini pratik bir şekilde tüketmeyi tercih eder. Protein barlar bu noktada ihtiyacı karşılamak için sağlıklı ve pratik atıştırmalıklardan biridir. Peki tam olarak protein bar ne işe yarar? Hep birlikte bakalım.

 

Protein Bar Ne İşe Yarar?

Pratik ve kolay temin edilebilir olması protein barların en sevilen özelliklerinden biridir. Protein barların sağladığı potansiyel faydalara göz atalım. İlk olarak söyleyebileceğimiz şey iyi bir besin kaynağı olabilir. Protein ve yüksek besin değerine sahip bir protein bar atıştırmalık olarak iyi bir alternatiftir. Bazı protein barlar sindirim sistemimiz için önemli olan diyet liflerini içerir. İyi bir protein bar kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, fosfor gibi vitamin ve mineralleri içerebilir. Böyle bir protein bar ihtiyacınız olan mikro besinleri karşılamanıza yardımcı olacaktır. Kas yapmaya çalışan bireyler günlük beslenmelerinde protein miktarını daha fazla tutar. Protein barlar kas yapma konusunda da fayda sağlayabilir. Kilo almak ve kilo vermek konusunda da protein bar tüketimi etkili olabilir. Tabiki de sağlıklı bir kilo alma verme sürecinin dengeli bir diyet ve egzersizden geçtiğini unutmamak gerekir.

 

Protein Bar Sağlıklı Mı?

Protein bar sağlıklı mı sorusuna hem evet hem hayır diyebiliriz. Nasıl yani diyebilirsiniz. Protein barın sağlıklı olup olmaması seçeceğiniz protein barına bağlıdır. Öyleki piyasada birçok protein bar çeşidi görebilirsiniz. Ve hepsinin içeriği doğal olarak da besin değeri farklıdır. Bazıları ilave şeker bakımından yüksektir. Ya da protein oranı aşırı yüksek olabilir. Yüksek oranda işlemiş bitki yağları kullanılmış olabilir. Fellas protein bar şeker ilavesiz, koruyucu içermeyen farklı tat seçenekleri ile en çok tercih edilen sağlıklı protein barlar arasındadır. Fellas protein bar çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz. Protein bar tercih ederken etiket bilgilerini okuyarak tercih ederseniz sağlıklı bir tercihte bulunabilirsiniz.

Protein barlar, beslenmenize karbonhidrat, protein, vitamin ve mineral gibi besin öğelerini eklemenizde fayda sağlar. Ayrıca iştahınızın azalmasına yardımcı olabilir, kas yapmanızı destekleyebilir. Fakat öğünlerdeki yiyeceklerden alacağınız besin değerlerinin yerini ve kalitesini almamalıdır. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak içeriği yalın, ilave şeker içermeyen, düşük kalorili protein bar seçeneklerini tüketebilirsiniz.

 

Gıda Mühendisi Selinay Laçindağ

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin