Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Niacinamide Nedir?

Bu yazıda neler var?

Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız Niacinamide, yatıştırıcı ve iyileştirici özellikleriyle bilinen B3 vitaminin suda çözünür bir çeşididir. Genellikle topikal olarak uygulanır. Niacinamide, serumlardan ve nemlendiricilerden yüz maskelerine kadar birçok biçimde cilt bakım rutininize kolayca dahil edilebilen bir antioksidandır. Bu güçlü bileşen, lekelerle savaşmak ve yağı kontrol etmek için bilinir, ancak aynı zamanda gözeneklerin görünümünü azaltmaya ve genel cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur.

 

Faydalarının saymakla bitmeyeceği Niacinamide’i cilt rutininize eklemek, günlük multivitamin desteği almak kadar etkilidir. Bunun yanında B3 vitaminin eksikliğinin böbrek ve beyin bozukluklarına neden olabildiğince bilmekte fayda var. B3 vitaminin bir başka türü olan Niasin, fasulye, balık, tahıllar, yumurta, yeşil sebzeler ve et dahil olmak üzere sağlıklı bir diyet oluşturan çeşitli gıdalarda bulunabilir. Vücudunuz, aldığınız Niasin takviyelerinden Niacinamide yapabilir. Vücuttaki Triptofan da Niacinamide’e dönüştürülebilir.

 

Niacinamide’in çok az yan etkisi vardır ve hassas ciltler için güvenlidir. Bununla birlikte, hassas bir cildiniz varsa, tahrişi önlemek için yavaş yavaş rutininize dahil etmek veya düşük yüzdeli bir ürün kullanmak en iyisidir. Niacinamide’in sivilce oluşumuna neden olduğu nadir durumlar da vardır.

Niacinamide Neye İyi Gelir?

Niacinamide cildin derinliklerine nüfuz ettiğinden, antioksidan özelliğiyle sihrini içeriden gerçekleştirip dışarı yansıtan bir maddedir.

  • Akne, Kızarıklık

Niacinamide içinde bulunan antioksidan yapısıyla papel ve püstül gibi şiddetli akne, cilt iltihapları ve kızarıkları hafifletmeye yardımcı olur.

  • Gözenek görünümü

Cildinizi pürüzsüz hale getirmekte etkili bu madde aynı zamanda gözenek görünümünü de azaltmaya yardımcı olur.

  • Egzama

Cildinizde bir seramid (lipid) bariyeri oluşturarak nemini korumasını sağlar. Tüm cilt tipleri için önerilir. Egzamalı bir cildiniz varsa onarmaya yardımcı olur.

  • Yağ Seviyesi

Cildin çok yağ (sebum) ürettiği ya da hiç üretmediği (kuruluk) durumlarda cildinizdeki yağ üretimini düzenler ve yağ bezlerinin aşırı yağ üretmesine engel olur.

  • Matlık

Cildinizde yaşın ilerlemesiyle birlikte oluşan mat görünümün yerine zamanla genç bir ışıltı verir.

  • Güneş Hasarı

Niacinamide, birçok faydasının yanında UV ışınlarından cildi korur ve hücre onarımına katkıda bulunur.

  • Lekeler

Niacinamide leke görünümünü yok eder. Dört hafta-iki ay arasında etkilerini gösterir.

  • İnce çizgiler ve kırışıklıklar

Niacinamide, yaşlanmayla birlikte oluşan ince çizgiler, kırışıklıklar ve güneş lekelerini tedavi eder. Cildinizi zamanla daha esnek hissettir.

  • Çevresel Etkiler

Niacinamide, ciltte hücrelerin yeniden yapılandırılmasına yardımcı olurken aynı zamanda onları güneş ışığı, kirlilik ve toksinler gibi çevresel etkenlerden korur.

 

Niacinamide İçeren Kremler ve Serumlar Nelerdir?

Ciltte mucizeler yaratan Niacinamide, artık birçok cilt bakım ürünün içinde kendine yer buluyor. Niacinamide Koleksiyonumuzu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Niacinamide’i Cilt Bakım Rutinime Nasıl Eklerim?

Niacinamide’in çok az yan etkisi vardır ve hassas ciltler için güvenlidir. Bununla birlikte, hassas bir cildiniz varsa, tahrişi önlemek için yavaş yavaş rutininize dahil etmek veya düşük yüzdeli bir ürün kullanmak en iyisidir. Niacinamide’in sivilce oluşumuna neden olduğu nadir durumlar da vardır.

 

Niacinamide inanılmaz derecede çok yönlüdür. Diğer bileşenlerle birleştirilebilir veya tek başına bir serumda kullanılabilir, bu da onu cilt bakım rutininize dahil etmeyi kolaylaştırır.

 

İşte bu güçlü bileşeni günlük rutininizin bir parçası haline getirmenin birkaç yolu:

 

  • Niacinamide Serum- Çoğu Niacinamide serumu su bazlı olduğundan, bunları temizleme ve tonlamadan sonra ve yağ bazlı serumlar veya nemlendiricilerden önce uygulamak en iyisidir. Bu şekilde, mümkün olan en yüksek emilimi ve etkinliği sağlarsınız. Tüm yüzünüzü serumla kaplayın ve yağlı bölgelere konsantre olmaktan çekinmeyin.

 

  • Niacinamide Nemlendirici- Yaşlanma karşıtı ve gözenek küçültücü nemlendiricilerin büyük çoğunluğu artık Niacinamide ile yapılmaktadır. Bu ürünleri temizlik, tonlama ve serumlardan sonra, ancak güneş kremi ve makyajdan önce uygulamak en iyisidir. Güneş kremi veya UV ışınlarından etkilenmediği için bu antioksidan gece ve gündüz uygulandığında etkilidir. Niacinamide, C vitamini ile bilrikte doğru oranlarda kullanılmadığında daha az etkili hale getirebileceğinden, bir C vitamini ürünüyle aynı anda bir Niacinamide ürünü kullanmamaya dikkat edin.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin