Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

MOR ŞAMPUAN NEDİR, NE İŞE YARAR, HANGİ SIKLIKTA KULLANILMALI?

MOR ŞAMPUAN NEDİR, NE İŞE YARAR, HANGİ SIKLIKTA KULLANILMALI?

Mor şampuan, saçlara açık renkte (sarı, platin, gri gibi) boya işlemi yapıldığında saçta oluşabilecek istenmeyen turuncu ve kızıl yansımaların kontrol altına alınmasını sağlayan bir üründür. Asıl amacı saçlardaki bu tonları nötr hale getirmek olan mor şampuan, özellikle boya işlemi yapıldıktan hemen sonra veya belirli bir zaman diliminde (1 ay, 5 ay, 1 yıl gibi) kullanılabilir olması açısından çok işlevsel ve ulaşılabilir bir üründür.

Saçların yapısına bakıldığında aslında katman katman bir yapı ile karşılaşırız. Bu demek oluyor ki, saçların her bir noktasında farklı renkte yansımalar oluşabilir. Yani saç diplerindeki boya turunculaşmaya meyilliyken saç uçları kızıllaşıyor olabilir. Bunda etkili olan birçok faktör vardır, elbette bunlardan en önemlisi saça yapılan işlemde kullanılan malzemeler ve uygulama biçimidir. Etkili olan diğer faktörler sudaki klor, güneş, saçları şekillendirirken fazla ısı uygulanması ve bu tür saç şekillendiricilerin çok sık kullanılmasıdır. Mor şampuan içerdiği pigmentler sayesinde her bir katmana etki ederek oluşan renk yansımalarını eşitler. Peki, neden mor? Ve mor şampuan gerçekten mor mu? Evet, gerçekten mor. Mor renk sarı rengin zıttıdır. Zıt renkleri birbirlerini nötrleyebilecekleri göz önüne alındığında, mor da sarıyı nötrleyecektir ve zemindeki rengi daha “küllü” bir hale getirecektir.

 

Mor şampuan kullanımından verim ve tam etki alabilmek için ürünün doğru kullanımı önemlidir. Mor şampuan uygulanmadan önce, saçlara normal bir şampuan uygulanacakmış gibi saçlar tamamen ıslatılmalıdır. Uygulama sırasında ürünü bir kez uygulamak gerekir. Fakat unutulmamalıdır ki bu ürün günlük kullanıma uygun standart bir şampuan değildir. Dolayısıyla uygulanması için belli zaman aralıkları gözetilmelidir. Haftada 1 gün uygulanması idealdir. Bu sıklık elbette ihtiyaca göre değişebilir. Bazı saç tiplerinde turunculaşma çok kısa sürelerde ortaya çıkabilirken kimi saçlarda da birkaç ay boyunca renk değişimi görülmez. İhtiyaç duyulduğunda ya da düzenli olarak haftada bir, ürün ıslak saça uygulanarak köpürtülür. Bu aşamada ürünün saçta birkaç dakika bekletilmesi, saç tellerine nüfuz etmesini sağlayacaktır. Birkaç dakikalık bekleme süresinin ardından saçlar durulanır, ihtiyaca göre saç kremi uygulanabilir.

 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin