Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Mevsim Geçişlerinde Işıltılı Bir Cilt!

Bu yazıda neler var?

Mevsimlerin değişmesi ile birlikte cildimizin ihtiyaçları da sürekli değişir. Yaz mevsiminde havaların sıcak, nemli olması ve cildin UV ışınlarına doğrudan maruz kalması gibi dış etkenler cildin yapısını etkiler. Ciltteki gözenekler büyür ve sebum üretimi azalır, UV ışınlarına doğrudan maruz kalan cildin kolajen değeri ve elastikiyeti azalır. Kış mevsiminde ise soğuyan hava ve rüzgar gibi etkenler cildi kurutur, nem ihtiyacını arttırır ve cilt bariyerini çevresel faktörlere karşı korumasız hale getirir.

 

Cildimiz her zaman ışıldamayı hak eder!

 

Mevsim geçişlerinde cildimize bebeksi yumuşaklık ve ışıltı katmak için doğru rutini uygulamak çok önemlidir.

1. Adım

Face Cleanser ile Cildini Derinlemesine Temizle! Her zaman olduğu gibi mevsim geçişlerinde de cilt temizliği en önemli adımlardan biridir. Temiz bir cilt, iyi bir cilt bakım rutininin temelidir. Yağ, kir ve çevresel faktörler temizlenmeden kullandığımız ürünlerin faydasını görmemiz mümkün değildir. Krem formunda Cream Co. Face Cleanser sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cildini temizlerken içeriğindeki aloe vera ile cildini sakinleştirir, yatıştırır ve besler. Face Cleanser cildini tahriş etmeden rahatlatmaya, kızarık görünümü önlemeye ve çevresel faktörlere karşı korumaya yardımcı olur.

 

2. Adım

Daily Toner ile Cildini Yenile ve Aydınlat!

 

Cilt bakım rutinlerinin önemli adımlarından biri olan tonik, özellikle cilt problemleriyle savaşırken vazgeçilmez bir adım haline gelir ve mevsim geçişlerinde cildin pH dengesinin korunmasına yardımcı olur. Haftada birkaç akşam cildini Face Cleanser ile temizledikten sonra kullanacağın Daily Toner cildini derinlemesine temizler ve arındırırken, nem ve yağ dengesi sağlar, cilt dokusunu pürüzsüzleştirmeye ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur, lekelerin görünümünü azaltır ve cildi yeniler. İçeriğindeki glikolik asit, laktik asit, azelaik asit ve salisilik asit gözenekleri içten dışa temizler ve arındırırken, en saf C vitamini formu olan etil askorbik asit cildin yenilenme sürecini hızlandırır, cildi pürüzsüzleştirir ve aydınlatır.

 

3. Adım

Hyaluronic Acid & Peptide Serum ile Cildini Canlandır ve Dolgunlaştır!

 

Serumlar cildin ihtiyaçlarını karşılamak için tedavi edici özellikleri ile önemli bir rol oynarlar. Toniklerden veya kremlerden daha farklı yapıları ve özellikleri ile özellikle mevsim geçişlerinde cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmezi haline gelirler. Geçiş dönemine adapte olmaya çalışan cilt, yağ dengesi sağlamaya ve neme ihtiyacı duyar. Hyaluronic Acid & Peptide Serum içeriğindeki beş çeşit hyalüronik asit ile cildini nemlendirir, peptitler ile mevsim geçişlerinde azalan kolajen üretimini destekler, niasinamid ile yağ dengesi sağlar ve kafein ile soluklaşan cildini canlandırır. Mevsim geçişlerinde oluşan çevresel faktörlere karşı cildi korur; nemli, dolgun ve ışıltılı bir cilt oluşturmaya yardımcı olur. P.S: Serumları uygularken bir önceki cilt bakım adımın tonik veya başka bir serum ise emilmesini beklediğinden emin olmalısın.

 

4. Adım

 

Moisturizer ile Yoğun Ama Ağırlık Yapmayan Nem! Cildini nemlendirmek her mevsim olduğu gibi mevsim geçişlerinde de çok önemlidir. Fakat özellikle kış aylarına geçerken daha da önem kazanmaktadır. Kış aylarında soğuyan hava, rüzgar gibi dış etkenler cildimizde nem kaybına neden olur. Bu durum da pürüzlü bir cilt dokusu, cilt bariyerinin bozulması, pul pul dökülme ve hatta yağlanmaya neden olur. Cilt yeterli nem alamadığında bunu dengelemek için daha fazla yağ üretmeye başlar, bu sebeple cilt tipimiz ne olursa olsun her zaman ve özellikle mevsim geçişlerinde cildimizi nemlendirmek gereklidir. Her yaş ve cilt tipine uygun, su bazlı, non-komedojenik Cream Co. Moisturizer içeriğindeki beş çeşit hyalüronik asit ile yoğun ama ağırlık yapmayan nemlendirme sağlar, cilt dokusunu pürüzsüzleştirir, antioksidanlar açısından zengin yapısı ve niasinamid ile cildi canlandırır, yağ dengesi sağlar ve cilt tonunu eşitler. Sadece 4 temel adım ile mevsim geçişlerinde ışıltılı cildine kavuşmaya hazırsın!

 

P.S: Tüm bu adımların yanında dışardan olduğu kadar içerden de cilt bakımını desteklemek için bol bol su içmeyi, sağlıklı beslenmeyi, hareket etmeyi ve en önemlisi kendini sevmeyi unutma!

 

 

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin