Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kusursuz Bir Cildin Sırrı Olan “RETİNOL” Nedir?

Bu yazıda neler var?

Retinol, cilt bakımında birçok kullanımı olan bir A vitamini formudur. Akne tedavisinde kullanılır ve yaşlanma karşıtı etkileri vardır.

Retinol, topikal olarak cilde uygulanır. Cildin stratum corneum olarak bilinen tabakasına ve dermis olarak bilinen daha derin bir tabakaya nüfuz eder. Cildin hücre döngüsünü destekler ve cilt elastikiyetini destekleyen bir protein olan kolajenin parçalanmasını önler.

RETİNOL NEYİ TEDAVİ EDER?

Genel olarak cildinizin görünümünü iyileştirir. Araştırmalar; retinolün akne ve çatlak izlerinin tedavisine yardımcı olabileceğini gösteriyor. Retinol ayrıca yaşlanma karşıtı etkilere de sahiptir. Spesifik olarak, retinol aşağıdaki durumlar için kullanılabilir:

  • Akne

Akne yaygın bir cilt sorunudur. Gözenekleriniz ölü deri hücreleri ve/veya yağlarla tıkandığında akne oluşur. Retinol tıkanmış gözenekleri önler. İlk birkaç ayda hala sivilceler görebilirsiniz hatta cildiniz daha da kötü görünebilir (buna retinol temizliği denir). Ancak sürece bağlı kaldığınızda daha iyileşmiş bir cilt görürsünüz.

  • Akne izleri

Sivilceler geçse de geride izleri kalabilir. Cildinizdeki bu pembe, kırmızı veya koyu lekeler birkaç hafta hatta daha uzun süreler kalabilir. Ek olarak, sivilceleri patlatmak cilde daha fazla zarar verir ve kalıcı izler bırakabilir. Topikal retinol tedavileri, sivilcelerle birlikte gelen şişlik ve iltihabı azaltmaya ve daha fazla sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. Ancak topikal retinol tedavisi, çökmüş veya kabarmış şiddetli akne izlerinde her zaman işe yaramaz.

  • Güneş lekeleri

Güneşin cildinize verdiği zararın bir sonucu olarak koyu lekeler (hiperpigmentasyon) oluşabilir. Yüzünüzde, ellerinizde, boynunuzda veya kollarınızda açık ve koyu kahverengi lekeler varsa, gördüğünüz şey ten renginizi (pigment) veren bir melaninin birikmesidir. Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri ve karaciğer lekeleri olarak da adlandırılan bu lekeler ağrısızdır, ancak görünümlerinden hoşlanmıyorsanız, yardımcı olabilecek prosedürler ve topikal tedaviler vardır. Retinol de uzun süre kullanımda bu sorunu çözebilmektedir.

  • Geniş gözenekler

Gözenekler ölü deri hücreleri veya yağ ile tıkandığında gözenekleriniz büyür ve daha belirgin hale gelir. Topikal retinol, cilt hücresi döngüsünü artırarak yani cildinizi sıkılaştırarak tıkanmış gözeneklerin gelişmesini önler, büyük gözenekleri tedavi eder.

  • Sedef hastalığı

Sedef hastalığı, insanların yeni cilt hücrelerinin çok hızlı büyümesine neden olan iltihaplanma ile oluşan bir cilt hastalığıdır. Yeni hücreler birikerek pembe veya kırmızı renkli kalın, pullu bir döküntü oluşturur. Topikal retinol, cilt hücrelerinin aşırı büyümesini yavaşlatır ve kızarıklığa yardımcı olabilecek iltihabı azaltır. Ancak retinol cildinizi daha fazla tahriş edebileceğinden dikkatli ve oranında kullanmak gerekir.

  • Çatlaklar

Çatlaklar; hamilelik, kilo alma, aşırı kilo verme veya hızlı kas büyümesi nedeniyle cildimiz gerildiğinde oluşan yara izleridir. Bu işaretler ilk başta pembe, kırmızı veya mordur. Daha sonra da gümüş veya beyaz görünene kadar yavaş yavaş kaybolur. Topikal retinol çatlakların daha az fark edilebilir olmasına yardımcı olabilir, ancak hamilelik veya emzirme döneminde retinol kullanmadan önce sağlık uzmanıyla görüşmek daha doğru olacaktır.

  • Kırışıklıklar

Bir dizi faktör cildinizde kırışıklıklara neden olabilir. Yaşlandıkça, cilt hücreleriniz daha yavaş bölünür. Cildinizin orta tabakası (dermis) incelmeye başlar, nemi tutması zorlaşır, cildiniz daha az elastin ve kolajen içerir. Retinol kolajenin parçalanmasını yavaşlatır, cildinizi daha elastik hale getirir, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirebilir. Tedaviyi fark etmek için genellikle birkaç ay topikal retinol kullanımı gerekir.

 

RETİNOL İÇEREN KREM VE SERUMLAR NELERDİR?

  • MURAD

Murad Retinol Youth Renewal Serum – Gençlik Kodu: Cilt Yenileyici Retinol Serum

  • THE PUREST SOLUTIONS

The Purest Solutions - 1% Retinol + Ceramide & Rejuvenating

  • MURAD

Murad Retinol Youth Renewal Night Cream

  • MURAD

Murad Retinol Youth Renewal Eye Serum – Gençlik Kodu: Cilt Yenileyici Retinol Serum

  • ISANA

Isana Power Shot Serum 10Ml Retinol

  • NACIFIC

Nacific Herb Retinol Relief Mask Pack

  • INSTITUT ESTHEDERM

Institut Esthederm Intensive Retinol Cream 50 ml

  • ROC

Roc Retınol Kapsül Serum – Gece 10 Adet

  • ROC

Roc Retınol Kapsül Serum – Gece 30 Adet

  • HERBADERM

Herbaderm Superserum Saf Retınol %0,3 Vıtamın-E %2

Retinol herkese uygun mu?

Retinol, yaşlanan cilt ve akneye karşı güçlü bir maddedir, ancak herkes için uygun değildir. Alerjik veya hassas bir cildiniz varsa, alternatif yaşlanma karşıtı ya da cilt temizleyici bileşenler içeren cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Daha da önemlisi, retinol cildinizi güneş ışığına karşı daha hassas hale getirir, bu nedenle retinol ürünlerini kullanırken güneş koruyucu kullandığınızdan ve güneşten mümkün olduğunca kaçındığınızdan emin olun.

 

RETİNOLÜ CİLT BAKIM RUTİNİME NASIL EKLERİM?

Retinolü ilk kez kullanmadan önce, herhangi bir olumsuz reaksiyonun olup olmadığını görmek için cildinizin küçük bir bölgesinde biraz deneyin. Birkaç gün sonra cildinizde kızarma olmaz veya kaşıntı ile karşılaşmazsanız, yatmadan önce cilt bakım rutininize retinol ekleyebilirsiniz.

 

Genel olarak retinolü kullanırken şu adımları izleyebilirsiniz:

Cildinizi nazik bir temizleyici ile temizleyin ve temiz bir havluyla kurulayın.

Retinol ürünlerini kullanırken cildinizi ovalamayın.

Retinol'ü tüm yüzünüze ince bir tabaka halinde uygulayın (ağzınıza, burnunuza ve gözlerinize gelmemesine dikkat edin). Yaklaşık bir bezelye büyüklüğünde bir doz kullanmalısınız.

Tedavinin ilk birkaç haftasında sadece gün aşırı retinol uygulayın.

Gözeneklerinizi tıkamayacak (komedojenik olmayan) bir yüz nemlendiricisi ile rutininizi bitirin.

 

Retinolü ne sıklıkla kullanabilirim?

Retinol cildinizi tahriş edebileceğinden, yavaş başlamak en iyisidir. Alerji testinden sonra, ürünü birkaç günde bir kullanabilir ve ardından kademeli olarak günde bir veya iki kez olacak şekilde artırabilirsiniz.

İlk başta kızarıklık, kaşıntı veya yanma hissedebilirsiniz, ancak cildiniz tedaviye alıştıkça bu belirtiler kaybolur.

 

Buraya tıklayarak Retinol koleksiyonumuzu incelemeyi unutmayın!

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin