Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kuru Yağ Nedir?

Kuru Yağ Nedir?


Kuru yağ, temel olarak uygulandığı bölgede kolayca emilen ve yağlı bir his bırakmayan nemlendirici özellikte yağ çeşididir. Cildi yumuşatmak, nemlendirmek, saçları beslemek ve parlatmak amacıyla yani çok amaçlı kullanılan kuru yağ aynı zamanda onarıcı özelliktedir. Ciltte ıslak, yağlı bir his bırakmayan ürünleri tercih eden kullanıcılar için kuru yağ çok ideal bir seçim olacaktır. Kuru yağ hem ciltte yağlı bir his bırakmayan hem de yağlı bir görünüme sebep olmayan bir maddedir. Çabuk emilen bir ürün olmasının yanı sıra etkisini uzun süre devam ettiren kuru yağ, sabit yağlardan oluşan bir karışımdır. Saçlara, bacaklara, tırnaklara ve yüze uygulanabilir. Tırnak etlerinin nemlendirilmesine ve beslenmesine, saçların parlamasına ve yumuşamasına, bacaklarda oluşan batıkların hafiflemesine katkıda bulunur. Özetle cildin pürüzsüzleşmesine, cildin onarılmasına ve yatışmasına destek olarak sağlıklı bir görünüm sunar. Kuru yağın kullanılabileceği alanlar çok sayıdadır. Bunlardan bazıları yaygın olarak bilinse ve kullanılsa da pek çoğu az bilinmektedir.

Bu kullanım alanları şu şekildedir:


-Güneşe çıktıktan sonra deride oluşan gerginliği azaltmak için cilde kuru yağ uygulamak en çok bilinen yöntemdir.

-Yine benzer biçimde peeling işleminden sonra gerilen cildi rahatlatmak için de uygulanabilir.

-Göz makyajını kirpiklere zarar vermeden nazikçe temizleme amacıyla da kullanılabilir. -Makyaj yaparken elde bulunan ve çöpe atmaya kıyılamayan fondöten ve göz altı kapatıcılarının yapılarını inceltmek amacıyla da bu ürünlere kuru yağ karıştırılabilir.

-Kuru ve mat saçların görünümünü düzeltmek ve onarmak için kullanılabilir.

-Yazın kol ve bacaklarda bronz görünüm sağlama amacıyla bu bölgelere uygulama yapılabilir.

-Saç bakım maskesine birkaç damla eklenerek kullanılabilen kuru yağ, duştan önce uygulanıp 1 saat bekletildikten sonra durulanabilir.

-Gece kremine veya serumlara birkaç damla karıştırılıp kullanılabilir, böylece gece boyu cilt üzerinde çalışan bir ürün elde edilmiş olur.

-Makyajdan önce pürüzsüz bir zemin hazırlamak amacıyla baz olarak da kullanılabilir.

-Yüze masaj yapmak için öncesinde kuru yağ uygulanabilir, aynı şekilde yüz yogasında da kullanılmaktadır.

-Özellikle yaz gecelerinde veya özel günlerde giyilen mini elbiselerin altına, bacakları parlak göstermek için uygulanabilir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin