Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Koreli Kadınların Glass Skin Mucizesi

Bu yazıda neler var?

Koreli kadınlar yaptıkları doğru cilt bakımı ve düzenli yüz masajları ile ciltlerini daima dinç tutmayı başarıyor. Kore cilt bakım rutinleri, cildindeki kusurları yok ederek pürüzsüz ve cam gibi bir cilde sahip olmanı sağlıyor. K-Beauty ile hayatımıza giren ve son zamanların yükselen trendi hâline gelen Glass Skin cilt bakımı rutini, Korelilerin cilt bakım sırlarından birini daha gün yüzüne çıkarıyor. Cildini porselen görünüme kavuşturacak bu cilt bakım rutinini detaylı bir şekilde öğrenmeye ne dersin?

blog post image

 

Kore Mucizesi Glass Skin ile Cildin Neme Doysun!

Glass Skin yani cam gibi cilt trendi, birkaç fazdan oluşan bir cilt bakım rutinidir. Bu bakımı düzenli olarak yüzüne uyguladığında cildindeki aydınlık görünümü kısa sürede fark edebilirsin. Tabii cilt bakım aşamalarını atlamamak ve düzenli bir uygulama, ışıltılı bir cilde kavuşmak için önemli. 

Koreli kadınların cam gibi bir cilde sahip olmasının en önemli noktası ciltlerini nemsiz bırakmamalarıdır. Bu sayede zamanın olumsuz etkilerine karşı cilt bariyerinin korunmasını sağlıyor, ince kırışıklıkların önüne erken yaşta geçiyorlar. Peki, cildin neme doymasını sağlayan bu cilt bakım rutininin aşamaları neler?

 

Glass Skin Kore Cilt Bakım Rutinin Adımlarını Keşfet!

Altı aşamadan oluşan Glass Skin cilt bakım rutini ile sen de Korelilerin cam gibi cilde sahip olma sırlarına vakıf olabilirsin. Bunun için öncelikle cilt temizleniyor, arındırılıyor daha sonrasında neme hazırlanıyor, neme doyuyor ve çevresel etkenlere karşı tam koruma sağlanıyor!

 blog image

 

1- Işıl Işıl Bir Cildin Sırrı: Cilt Temizliği

İlk adım şüphesiz cilt temizliği. Bu adımda, cildine çift aşamalı bir temizleme yapman önemli. Öncelikle cildini makyaj ve kir kalıntılarından temizlemek için yağ bazlı bir makyaj temizleyicisinden yardım alabilirsin. Makyaj kalıntılarından kurtulduktan sonra su bazlı içeriğe sahip bir cilt temizleyicisi ile yüzünü dairesel hareketlerle detaylı bir şekilde temizlemelisin.

 

2- Arınmış Bir Cilt İçin: Peeling

Glass Skin bakımının ikinci adımı ise peeling. Haftada birkaç kez yapacağın bu adım, cildini ölü derilerden ve kirden derinlemesine arındırır. Aynı zamanda cilde canlılık, parlaklık ve ışıltı kazandırarak sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmana yardımcı olur. Peeling adımı ile cildinin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsin.

 

3- Beslenme ve Arınma Bir Arada: Tonik

Bu aşama, ciltteki renk eşitsizliğini yok etmeni sağlar ve cilt bakımı rutininde atlamaman gereken bir öneme sahiptir. Özellikle alkolsüz bir tonik tercihi yaparak gözeneklerini kirden derinlemesine arındırabilir, cildinin pH dengesini koruyabilirsin.

 

4- Cildin Neme Doymaya Hazır: Esans

Bu adım, Korelilerin cam gibi bir cilt elde etmesinde oldukça önemli ve Korelilere has bir adımdır. Esans, K-Beauty trendlerinde Koreli kadınlar için vazgeçilmez bir öneme sahiptir! Cildine esansla bakım yaparak cildinin rahatlamasını ve nemi tutabilmesi için uygun ortamı hazırlayabilirsin.

 

blog img

 

5- Cildin Neme Doymaya Hazır: Serum

Yüksek nemlendirme ve cilt onarımı için hyaluronik asit bulunduran bir cilt bakım serumunu, cildine tampon hareketlerle yedirerek cildindeki yorgun ifadeyi ve ince çizgileri yok edebilirsin. Önemli bir nem kaynağı olan ve Korelilerin sıklıkla tercih ettiği hyaluronik asit sayesinde cildin neme doyarak daha sıkı ve ışıltılı bir görünüme kavuşur.

 

6 - Porselen Cildin Sırrı: Güneş Kremi

Güneş kremi ile cildini yaz kış fark etmeksizin güneşin zararlı ışınlarından koruyarak porselen gibi bir cilde sahip olabilirsin. Güneşin yaydığı UVA / UVB ışınları cildinin erken yaşlanmasına, ince kırışıklık görünümünün artmasına ve cilt lekelerinin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle cilt bakım rutinin son aşaması olarak güneş kremini de uygulamalısın. Yüksek güneş koruma faktörlerine sahip güneş kremleri ile güneşin zararlı ışınlarına meydan okuyabilirsin.

 

Korelilerin Evde Uyguladığı Pratik Cilt Bakım Sırları 

Sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan, dinç görünen bir cilde Kore usulü ile sahip olmak istiyorsan, Korelilerin cilt bakım sırlarından yardım alabilirsin. Glass Skin rutini aşamalarını uygularken daha derinlemesine bir bakıma ihtiyacın varsa bu tüyolardan faydalanabilirsin. İşte evde rahatlıkla uygulayabileceğin Kore cilt bakım tüyoları: 

 

Derinlemesine Temizlik İçin Buharın Gücünü Keşfet 

Tabii ki en önemli rutinlerden biri cildini daima temiz tutmak çünkü Koreliler duş sırasında bile yüzlerine uyguladıkları buhar masajı ile gözeneklerini açarak ciltlerini duş sonrası bakım rutinine hazırlar. 

Bir diğer gözenek açma yöntemleri ise sıcak havlu prosedürüdür. Evde pamuklu bir havluyu sıcak suda ısıtarak sıcak havluyu yüzlerinde 15 dakika gibi kısa bir süre bekletirler. Daha sonra sağlıklı bir şekilde açılan gözeneklerine kâğıt maske uygulayarak ciltlerinin ihtiyacı olan nemi karşılarlar. 

 

Doğal Tonik ile Cildini Esans ve Seruma Hazırla!

 

Cildin temizlenmesi ve nem dengesinin korunması için Koreliler, tuz toniğinden de faydalanır. Uygulaması oldukça kolay olan tuz toniği için ihtiyacın olan şey;

  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 çorba kaşığı deniz tuzudur.

1 su bardağı ılık suya ekleyeceğin 1 çorba kaşığı deniz tuzunu karıştırarak bu karışımı pamuk yardımıyla temizlenmiş cildine dairesel hareketlerle uygulayabilirsin. Sorunlu ve akneli ciltler için önerilen bu tonik, pürüzsüz bir cilde kavuşmana yardımcı olur.

Sorunlu bir cilt ve cilt kuruluğu ile başa çıkmak istiyorsan, Koreli kadınların sırrı olan soya sütünü yüzüne uygulayabilirsin. Gazlı bir beze soya sütünü batırarak 15-20 dakika yüzünde bekletmen yeterli olur. Haftada bir veya iki defa bu yöntemi tekrarlayarak sen de Koreliler gibi pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsin. 

Bu rutinleri etkili cilt bakım ürünleriyle de destekleyerek cilt bakımını bir adım öteye taşıyabilirsin. Sen de Korelilerin faydalandığı cilt bakım ürünlerinden destek alarak kusursuz bir bakım ile cam gibi bir cilde kavuşabilirsin!

 

blog img

Korelilerin Cildi Gibi Bir Cilde Sahip Olmanı Sağlayacak Kore Cilt Bakım Ürünleri

 

Korelilerin cildi gibi porselen bir cilt için Glass Skin Kore cilt bakım rutinini, Kore ürünleri kullanarak tamamlayabilirsin.

Koreliler cilt bakım ürünlerinde tercihlerini nem oranı yüksek ürünlerden yana kullanıyor. Sen de cilt zarını koruyan ve erken yaşlanmaya karşı cildi dirençli hâle getiren antioksidan içerikli serumlardan yararlanabilirsin. Skin Ceuticals Phloretin Cf Antioksidan Bakım Serumu, içeriğindeki phloretin sayesinde çevresel faktörlere karşı cildini korur ve cildinde oluşabilecek erken yaşlanma belirtilerine karşı savaşır. Cildinde meydana gelen leke ve soluk cilt görünümünü ortadan kaldırarak cildini daha canlı bir görünüme kavuşturur. 

 

Koreli kadınlar cilt bakım rutinlerinde güneş kremi kullanımını da eksik etmiyorlar. pH derecesi yüksek olan güneş kremlerini tercih ederek ciltlerini güneşin zararlı ışınlarından koruyorlar. Sen de Koreliler gibi yüksek dereceye sahip bir güneş kremi istiyorsan Avene Spf 50+ Güneş Kremi tercih edebilirsin. İçerisindeki termal su sayesinde cildinde nem ve ferahlığı bu güneş kremi ile bir arada hissedebilirsin. Bu ürün yağsız yapısıyla cildin tarafından çabucak emilir. Böylece cildin güneşin zararlı etkilerden korunur ve nem dengesi de kalıcılığını korur.

 

 

Koreliler gibi bir cilde sahip olmak için cildine düzenli aralıklarla maske uygulamayı ihmal etmemelisin. Korelilerin en önemi bakım sırrı ciltlerine doğal içeriğe sahip ürünlerle uyguladıkları nem bakımıdır ve bakımlarında ciltlerini yüksek derecede nemlendiren maskelerden yardım alırlar. Sen de Korelilerin tercih ettiği gibi nem derecesi yüksek Skinfood Fresh Made Nemlendirici Yüz Maskesi’ni haftada bir banyo sonrasında yüzüne uygulayarak cildinin nem dengesini koruyabilirsin. Hindistan cevizi içeren ürün sayesinde cildin neme doyar ve ışıldayan canlı bir cilt elde edebilirsin.

 

 

Korelilerin tercih ettiği, içeriği genellikle doğal, bitkisel ve vegan olan birçok cilt bakım ürününe Flavus.com’dan ve https://flavus.com/collections/kore-kozmetigi/ linkinden ulaşabilir, hayalindeki porselen cilde, kısa sürede kolayca kavuşabilirsin.

 

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin