Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kore Güzellik ve Cilt Bakımı Neden Bu Kadar Popüler?

Bu yazıda neler var?

Son dönemin en popüler konularından birisi de hiç şüphesiz Kore Güzellik ve Cilt Bakım Rutini.

Peki, Kore cilt bakımı gerçekten işe yarıyor mu? Kore cilt bakımı rutinini uygulayanlar memnun mu?

İşte son yılların en gözde konusu Kore Güzelliği’ne ve Cilt Bakım Rutini’ne dair aklınızdaki tüm soru işaretlerine yanıt bulabileceğiniz harika bir rehber!

blog görsel

K-Beauty/Kore Güzellik Ürünleri Gerçekten İşe Yarıyor mu?

 

Cilt bakımına birazcık bile olsa ilginiz varsa muhtemelen şu terimlerle yolunuz kesişmiştir: K-güzellik, 10 adımlı Kore cilt bakım rutini, cam cilt veya kağıt maske.

 

Giderek daha fazla tüketicinin Kore makyaj ve cilt bakım markalarından haberdar olduğu ve birçoğunun bunları denediği, sonrasında ise bağımlısı olduğu bir sır değil.  Birçok Kore ürününün; güzellik camiasının bloggerları, Youtuber'ları ve hatta makyaj sanatçıları tarafından, bir kült olarak takip edildiği biliniyor. Ancak, hala Kore kozmetiklerinin neden bu kadar popüler olduğunu merak eden de birçok insan var. Kore güzellik ürünleri, Batı ürünlerinden gerçekten daha mı iyi? İşte güzellik camiasına son yıllarda damgasını vuran Kore cilt bakımı fenomeninin arkasındaki nedenleri anlamanız için bazı yararlı bilgileri sizler için derledik!

 

K-Güzellik Nedir?

 

Basitçe söylemek gerekirse, “K-Beauty” ifadesi, Kore'nin cilt ve güzellik bakımlarını, rutinlerini, yaşam tarzını ve Güney Kore menşeli ürünlerini de kapsayan bir terimdir.

 

Son birkaç yılda, Kore kültürü dalgası (Hallyu) dünyayı K-pop, K-filmleri, K-dramlarından K-modası ve K-güzelliğine kadar sardı. K-Beauty her zaman Hallyu trend liderlerinden biri olmuştur ve şimdi ABD'deki ana akım güzellik pazarının bir parçası haline gelmektedir.

 

Bununla birlikte Koreli kadınların genel olarak çok yumuşak bir cilde sahip oldukları bilinmektedir. Hatta birçok Koreli kadın, porselen gibi bir ten ister. Bu en büyük dileklerini yerine getirmek için, cilt bakımına çok önem verirler. Bunun için de kozmetik ve güzellik ürünlerine önemli miktarda zaman harcarlar.  Bu da ünlü çok adımlı yüz bakım rutininin nereden geldiğini bize açıklamaktadır. 

 

Kore Cilt Bakımını Bu Kadar Özel Yapan Nedir?

 

Kesintisiz İnovasyon ve İleri Teknoloji

 

Güzellik, Güney Kore'de ciddi bir iştir ve Koreli müşteriler, farklı kozmetik içerikleri ve ürün türleri hakkında çok bilgilidir. Her zaman yeni ve daha iyi bir şeyler ararlar ve en son trendleri denemeye isteklidirler. Kadınların cilt bakımı hedeflerinde "kusursuz cilt" gibi çok yüksek standartları var ve ne istediklerini, neye ihtiyaç duyduklarını ve başarıya nasıl ulaşacaklarını biliyorlar. Sonuç olarak kozmetik şirketleri, araştırma ve geliştirmeye yatırım yaparak, yüksek talepleri olan müşterileri memnun etmek için yenilikçi formüllerin geliştirilmesine ayak uydurmaya çalışıyorlar. Kore kozmetik şirketleri BB kremler, kağıt maskeler, tamponlar, sivilce yamaları ve göz altı maskeleri gibi dünyanın kısa sürede takıntılı hale geldiği daha önce hiç görülmemiş ürünler yarattılar. Küresel olarak Kore cilt bakımına yönelik hızla artan taleple birlikte Kore kozmetik şirketleri arasındaki rekabet daha da arttı. Bu nedenle Kore güzellik sektörü her zaman diğerlerinden bir adım öndedir.

 

Tüm Cilt Tipleri İçin Nazik Formüller

 

Kore cilt bakımının bir başka gücü ise doğal bileşenlerle formüle edilmiş cilt dostu bileşimleridir. National Center for Biotechnology Information’a göre, araştırmalar Korelilerin yüzde 56,8'inin, Amerikalıların yüzde 44,6'sının ve Avrupalıların yüzde 38,4'ünün hassas cilde sahip olduğunu gösteriyor. Bu nedenle markalar, akneye meyilli, yağlı, kuru ve hatta aşırı hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için güvenli olan hipoalerjenik, akne önleyici ve doğal olarak türetilmiş formülasyonlar geliştirmeye odaklanıyorlar.

 

“Önlemek” Hakkında Merak Edilen Her Şey

 

Koreliler, gerektiğinde tedavi etmek yerine, önlemeye ve cilt problemlerinin kökenine inmeye odaklanırlar. Başka bir deyişle, gerçek cilt sorunları ortaya çıkmadan önce ciltlerine bakım yapmak için zaman ayırırlar.

Genel yaklaşımları şu şekildedir: Kaynağı ve ana nedeni ele alabilecekken neden sivilce veya kırışıklıklar ortaya çıkana kadar bekleyelim? Evet, önlemenin tedavi etmekten daha önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.

Küçük yaşlardan itibaren cilt bakımının önemini ve ciltlerinin sağlıklı kalmasını nasıl sağlayacaklarını öğrenirler. Bu, temizleme, peeling, nemlendirme ve güneşten korunma gibi tipik yüz bakım tekniklerini içerir.

Böylece cilt bakımı, büyüdükçe onlar için bir yaşam tarzı haline gelir. Kore’de bazı insanların kırışıklıkların ortaya çıkmasını beklemek yerine 20'li yaşlarında göz kremi kullanmaya başlaması olağandır.

Bu 'önlemeye odaklanma' felsefesiyle, tutarlılığın ve sabrın etkinliğinde önemli bir rol oynadığını anlarlar. Cilt bakım rutinlerinde, ürünleri sadece bir kez uygulayıp hemen sonuç beklemek yerine sürekli kullanırlar.

Buna karşılık, Kuzey Amerika felsefesi, sorunu ortaya çıktıktan sonra hızla çözmeye daha fazla odaklanır. Ne yazık ki, bir sorun oluştuğunda, hasarı tersine çevirmek ve cildi orijinal, sağlıklı durumuna döndürmek daha zordur. 

blog görseli 2

Doğadan Eşsiz İçerikler

 

Arı zehiri serumu, salyangoz müsin özü, yeşil çay toneri, ginseng göz kremi… Evet, bunların hepsi Kore kökenli güzellik ürünleridir. Güney Koreli şirketler, en yenilikçi fonksiyonel kozmetik ürünlerini yaratmada ön saflarda yer alırlar. Kozmetik sektörü; ilaç, teknoloji ve doğanın özelliklerini bir araya getirir. Pek çok Kore kozmetik markası, nesiller boyunca aktarılan geleneksel ve bitkisel formüllerin kullanımı sayesinde çok daha temiz içerikler elde ederler. Bunlar Doğu kültüründe yaygın olarak kullanılan şifalı otlardır. Ancak Batı dünyasında bu tarz formülleri bulmak zordur. En sevilen K-Kozmetik ürünlerde bulunan tipik bileşenler arasında centella asiatica, huş ağacı özü, propolis, meyan kökü, pirinç suyu, pelin ve çeşitli fermente edilmiş bileşenler bulunur.

 

Fiyat-Performans Oranı

 

Kore’de temel cilt bakımı kuralları söz konusu olduğundan, harika bir cilt elde etmek için bir servet harcamanıza gerek yoktur. Kore ürünlerinin son teknoloji teknikleri ve cilt dostu botaniklerle geliştirildiği göz önüne alındığında, fiyat-performans oranı rakipsizdir. Rekabetçi pazar sayesinde, insanlar kaliteden hiçbir zaman ödün vermek zorunda kalmadan, cilt bakım ürünlerine makul bir fiyatla sahip olabilirler. Bu yüksek kaliteli, ancak uygun fiyatlı ürünlerden ve sundukları sonuçlardan siz de etkileneceksiniz. 

 

Yüksek Kalite ve Etkinlik 

 

Yukarıdaki nedenlerin yanı sıra, Kore cilt bakımı etkinliği nedeniyle dünya çapında ünlüdür. Ürünler, cildi içten dışa iyileştirmek üzere tasarlanmıştır. Nemlendirici, besleyici, onarıcı ve uzun vadeli sonuçlar, K-Beauty ürünlerini çekici yapan özelliklerin başında gelir. Korece yüz, vücut ve saç bakımı sadece dışa değil, içeriye de odaklanarak sağlıklı ve mutlu bir cilt elde etmenize yardımcı olur. Günler veya saatler yerine aylar süren sonuçlar üretmek için tutarlı bir şekilde kullanılmak üzere formüle edilmişlerdir. Yeni güzellik favorilerinizle cildinize biraz sevgi vermek için her gün zaman ayırın. Sizin de tutarlı bir cilt bakımı rutini ile istediğiniz sonuçları elde etmeniz kaçınılmaz olacaktır.

 

Kişiselleştirilmiş Cilt Bakım Rutini

 

Kore 10 adımlı cilt bakım rutini hakkında çok fazla şey duymuş veya okumuş, haklı olarak da bu uzun adımlar karşısında biraz korkmuş olabilirsiniz. Bunun nedeni, bir insanın bu adımların hepsini her sabah veya akşam gerçekleştirmesinin gerçekçi bir şekilde mümkün olmamasıdır. İyi haber şu ki, her adımı her seferinde aynı şekilde uygulamak zorunda değilsiniz. Bu gerçekten cildinize ve mevcut cilt endişelerinizin ne olduğuna bağlı olarak değişir. Kullanabileceğiniz 10 farklı ürün olduğunu düşünebilirsiniz, cilt tipinize ve durumunuza göre ihtiyacınız olan kadarını seçip kendi rutininizi oluşturabilirsiniz. Kulağa karmaşık gelebilir, ama değil ve bu, K-Beauty felsefesinin ana odak noktalarından biridir. K-Beauty sadece cildin ihtiyaç duyduğu şeye odaklanır. Cilt bakımı hedeflerinize en iyi şekilde ulaşmak için cilt tipinizi anlamak ve ona uygun ürünleri bulmak önemlidir.

 

 

Ufak Bir İpucu: Cildinizin Sevdiği veya Nefret Ettiği Ürünlerin Farkına Varın

 

Birçok Kore ürünü, belirli bir cilt tipi veya sorunu için tasarlanmıştır ve farklı aktif bileşenler içerir. Bir ürünü kullanırken dikkatli olun ve cildinizi nasıl etkilediğini gözlemleyin. Bir ürüne karşı alerjik veya olumsuz bir reaksiyonunuz varsa o ürünü kullanmayı bırakın. Veya bir ürün cildinizde iyi çalışıyorsa veya cildiniz onu seviyorsa onun içeriği ile benzer ürünler arayın. Ürün içeriklerinde hangi bileşenlerin bulunduğunu kontrol edin ve cildinizin hangi malzemeleri sevip sevmediğini öğrenmek için kendi listenizi yapın. Gerekirse ürünleri değiştirmekten korkmayın ve yavaş yavaş bireysel rutininize uygun bir ürün ekleyin. Kısa süre içinde cildinizin size teşekkür edeceğini gözlemleyeceksiniz.

 blog görseli 3

Herkes İçin En Kapsamlı Seçenekler

 

Kore güzellik pazarı, yağ ve su bazlı yüz temizleyicileri, vitamin serumları, yaşlanma karşıtı esansları, yüz maskeleri ve dudak bakım ürünlerine kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle de ünlüdür. Seul'de cilt bakım ürünü satın alırken, ister hassas cilde sahip genç bir kız, isterse yaşlanmayı geciktirici bir ürüne ihtiyacı olan orta yaşlı bir erkek olsun, herkes cildine uygun bir ürün bulabilir. Güney Kore'de cildinize bakmak, yaş veya cinsiyetten bağımsız olarak sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası olarak kabul edilir. K-Pop ünlüleri sayesinde, erkeklerin güzelliğe olan ilgisi de gün be gün artıyor ve erkeklerin ihtiyaçlarına göre daha fazla ürün sunuluyor.

Araştırmalara göre Koreli erkekler dünyanın herhangi bir yerindeki erkeklerden daha fazla kozmetik ürünlerine para harcıyorlar. Erkeklerin artan bu ilgisi sayesinde kozmetik pazarı 2011 ile 2017 arasında %44 büyüdü.

 

Kore güzellik ürünleri sadece 20'li ve 30'lu yaşlardaki kadınlar için değil, erkekler de dahil olmak üzere herkes içindir.

 

Kore güzellik ve cilt bakım ürünlerine https://flavus.com/collections/kore-kozmetigi/ linkinden ulaşabilirsiniz!

Bu yazıda neler var?

EDİTÖRÜN ÖNERİLERİ

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin