Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kış Aylarında El Bakımı

Kış Aylarında El Bakımı

Elleriniz vücudunuzun en önemli parçasıdır, birçok işi ellerinizle yaparsınız. Bu nedenle, ellerinizin  her zaman sağlıklı olduğundan emin olmalısınız.



Bununla birlikte, kış aylarında elleriniz daha hassas olma eğilimindedir. Kışın hayatınız daha az konforlu hale gelir ve yılın bu zamanlarında daha fazla sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalırsınız. Bu sorunlardan biri de kuru cilttir. Kuru, pul pul dökülmüş ve çatlamış bir cilt üzerinde birçok insan kendini kötü hisseder. Bu kış aylarında çoğu insan için ortak bir sorundur.

Kış aylarında sıcaklıklar normalden çok daha düşük ve hava genellikle kurudur. Kış mevsiminde el bakımınız için temel ipuçlarından bazıları şunlardır:

Evinizi nemlendirin

Kış aylarında en önemli cilt bakımı tüyolarından biri de evinizi nemlendirmeniz olacaktır. Kış aylarında cildimizin esas olarak havadaki nem eksikliğinden dolayı kuruma ve çatlama eğiliminde olduğunu göreceksiniz. Kışın çoğu zaman, pencereler ve kapılar kapalıdır. Bu nedenle havaya nem eklemek için bir nem cihazı kullanmanız gerekir. Evinizde nem cihazı yoksa ısıtıcılarınızın veya peteklerin yanına su dolu kaplar koyabilirsiniz.

Ellerinize el kremi sürmeyi unutmayın

Kış aylarında en çok ellerinizi sık yıkamak vb. nedenlerle kuruluk sorunu yaşarsınız. Bu durum ellerinizin nemini çok çabuk kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle evinizde el losyonu da bulundurmalısınız, böylece ellerinize mümkün olduğunca çok uygulayabilirsiniz. Eğer sürekli dışarda olmanız gerekiyorsa, çantanızda bir el losyonu taşıyabilirsiniz.

Bol su için

Kış cilt bakımı ipuçlarıyla ilgili bir sonraki tavsiyemiz su ile ilgilidir. Su vücudumuz için gereklidir. Gün içinde sıklıkla su içmemiz gerekir. Kış aylarında normalde olduğu kadar terlemiyor olsanız bile, kış aylarında susuz kalmamak da cildiniz için çok önemlidir. Günde en az 8 bardak su içmeniz gerekir. Bol su içmek ellerinizin ve cildinizin yumuşak ve esnek kalmasına yardımcı olur.

Sıcak duş almaktan kaçının

Çoğu insan, kış aylarında sıcak kalabilmek için normalden daha uzun süre sıcak duş almayı sever. Bununla birlikte, sıcak suyun cildi doğal yağlarından arındırarak kuruttuğunu fark edeceksiniz. Cildinizin kurumaması için duş sırasında ılık su kullanılması tavsiye edilir. Bu, ellerinizin de sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Sabununuzu dikkatli seçin

Bazı sabunlar cildin kurumasına ve kaşınmasına neden olabilir. Bazıları ise tahriş edici maddeler içerir. Bu cildinizi ve ellerinizi olumsuz etkileyebilir. Nemlendirici jeller veya temizleyiciler kullanılması tavsiye edilir. Bu, kış mevsiminde ellerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin