Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal Peeling Nedir?

Peeling işlemi dış faktörlerden hasar görmüş cilt tabakasının yenilenmesi, alttaki yeni hücrelere yer açmak için kullanılan tazeleme işlemidir. Kimyasal peeling derinin canlanması, cildin görünümünün iyileşmesi ve ciltteki renk farklılıklarını azaltmak  için birkaç kimyasal maddenin deriye uygulanması ile deride kontrollü hasar oluşturarak sağlıklı derinin ortaya çıkmasını sağlayan uygulamadır. Kimyasal peeling’te asıl amaç deri tabakalarında istenilen bölgeye kadar hasar oluşturmak ve yenilenme sırasında yara iyileşmesinin artılarından yararlanarak bazı lezyonların tedavisini sağlamaktır. Kimyasal peeling; kişinin yaşına, cilt tipine, cilt problemlerine uygun kimyasal içerikler kullanılarak cilt tabakası üzerinde belli derinliklerde hasar yaratır. Pek çok sayıda peeling ajanı olmakla birlikte en sık kullanılanlar arasında; AHA, BHA, TCA, Jessner solüsyonu ve kombinasyonlarıdır. Çeşitli kimyasal peeling uygulamaları vardır. Bunlar yüzeysel kimyasal peeling, orta derinlikte kimyasal peeling, derin kimyasal peeling olarak uygulanır. 

Yüzeysel kimyasal peeling meyve asitleri ile uygulanan bir peeling yöntemidir. Şeker kamışından elde edilen bitkisel peeling glikolik asitler ve sütte bulunan laktik asitlerle birlikte uygulanır. Bunlar çok küçük yapıda oldukları için cilt tabakasından kolayca geçebilmektedir. Ancak daha alt tabakaya geçemezler. Hücre yenilenmesi ve yüzeysel lekelerin tedavisinde bu peeling yöntemi uygulanır. 

Orta derinlikte kimyasal peeling yöntemi TCA ve glikolik asitlerle uygulanır. Yağ bezleri, ter bezleri ve kıl foliküllerinin bulunduğu deri tabakasında hasara yol açarak pigment değişiklerini, hafif orta derecedeki kırışıklıkların tedavisini de içeren yaşlanma etkilerini düzeltmek için uygulanan peeling yöntemidir. Güneşe maruz kalmış ciltte özellikle de yüz, el ve boyun bölgelerinde kanser öncesi ortaya çıkan cilt hastalığının tedavi yönteminde de kullanılır. 

Derin kimyasal peeling yöntemi; TCA, Fenol Jessner’s solüsyonları ile uygulanan bir peeling yöntemidir. Ciddi oranda soyulma gerçekleştirilir. Sivilce izleri, akne, cilt lekeleri ve kırışıklıkların tedavisinde oldukça etkilidir. Ağrılı ve acılı bir uygulamadır. Bu yüzden lokal anestezi altında uygulanır. Kimyasal peelingin bazı durumlarda uygulanması sakıncalı olabilir. Gebelik ve emzirme dönemlerinde, kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerde, koyu cilt rengine sahip olan kişilerde, aspirin alerjisi olanlarda uygulanması uygun görülmez. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin