Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yağlar sofralarımızın vazgeçilmezi olmasının yanı sıra sağlığımıza olan faydaları ile de sık tükettiğimiz besinlerdir. Hindistan cevizi yağı da sağlığa olan faydaları ile sıkça tüketilmektedir. Gelin hindistan cevizi yağı faydaları özellikle de hindistan cevizi yağının cilde faydaları neler, hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır daha yakından inceleyelim.

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi yağı geleneksel olarak yağın ham hindistan cevizi veya kurutulmuş hindistan cevizi çekirdeklerinden çıkarılmasıyla yapılmaktadır. Yağ asitleri açısından zengin olan hindistan cevizi yağı yüksek oranda doymuş yağ içerir. Yaklaşık %90 doymuş yağ, az miktarda tekli ve çoklu doymamış yağlar da içerir. (Bir çorba kaşığında yaklaşık 12 gram doymuş yağ ve 1 gram doymamış yağ vardır diyebiliriz)

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağını yemeklerde kullanabilirsiniz. Fakat en yaygın kullanımlarından biri cilt nemlendiricisi olarak kullanmaktır. Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır sorusuna verebileceğimiz bir diğer yanıt ise saç bakımı rutini olacaktır. Hindistan cevizi yağını saça uyguladıktan sonra bir süre kadar saçta bekletip ardından şampuanla yıkayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını ilk kez kullanacaksanız daha geniş bölgelere uygulamadan önce vücudun küçük bir bölgesinde test etmelisiniz. Bunu yapmak, olası olumsuz reaksiyonları önlemeye yardımcı olabileceğinden, hassas veya yağlı cilde sahip kişiler için özellikle önemlidir. Çünkü çok yağlı cilde sahip olan kişiler için hindistan cevizi yağı kullanımı önerilmemektedir. Hindistan cevizi yağı oldukça komedojeniktir. Bu da gözenekleri tıkayabileceği anlamına gelir.

Kısaca toparlarsak hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır sorusu için en yaygın uygulama, az miktarda hindistancevizi yağını doğrudan cilde veya saça sürmektir. Cilt genellikle hindistancevizi yağını hızlı bir şekilde emer. Hindistan cevizi yağının kullanımından bu kadar bahsettikten sonra hindistan cevizi yağının cilde faydaları neler bahsetmemek olmaz. Gelin bir bakalım.

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı faydaları arasında en önemli yere sahip olan cilde faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Antimikrobiyal Özelliği Vardır

Hindistan cevizi yağı hem dezenfektan hem de antimikrobiyal özelliklere sahip olan ve mikrobiyal enfeksiyonlara karşı korunmaya ve onları iyileştirmeye yardımcı olan üç yağ asidi kaprik, kaprilik ve laurik asit içerir. Araştırmalar, diş çürüğü ve cilt enfeksiyonları gibi bakteri kaynaklı sorunlara karşı etkili olduğunu göstermektedir. Cilt lekeleri ve enfeksiyonlar için organik hindistan cevizi yağının bu kadar popüler olmasının nedeni budur. Bakterileri uzak tutar ve uçuk, pişik ve vücut kokusuna neden olan enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir.

  1. Cildi ve Saçı Nemlendirmeye Çalışır

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nasıl bu kadar etkili sorusunun cevabı cildin nemli kalmasına yardımcı olan doymuş yağlarda saklıdır. Bu yağlar cilde sağlıklı, pürüzsüz ve eşit bir ton verir. Araştırmalar, saf hindistan cevizi yağının cildi nemlendirerek ve yatıştırarak cilt bozukluklarının semptomlarını iyileştirdiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca cilt bariyer fonksiyonunu artırarak cildi korur.

  1. İltihabı Azaltır

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları arasında egzama, sedef hastalığı ve diğer iltihaplı cilt sorunları gibi cilt durumlarını iyileştirmek yer alır. Aslında, yakın tarihli bir çalışma, hindistan cevizi yağı kullanan kronik cilt hastalığı olan hastaların yüzde 46’sının durumlarını tedavi etmede mükemmel bir yanıt verdiğini buldu. Bu arada, durumlarını tedavi etmek için mineral yağ kullananların sadece yüzde 19’u mükemmel bir yanıt aldı.

  1. Antioksidanlara Sahiptir

Hindistan cevizi yağı faydaları için yapılan bazı çalışmalar, hindistan cevizi yağının oksidatif stresi azaltmak için çalışan güçlü antioksidanlar içerdiğini göstermektedir. Bu nedenle, saf hindistan cevizi yağı, lipit ve protein oksidasyonu ile ilgili hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmak için yaygın olarak tüketilir, ancak yağı cildinize uygulamak da oksidasyonu azaltabilir. Bu, sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmeye ve görünür stres belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

  1. Kuruyan Elleri Nemlendirir

Bulaşıkları yıkamak veya gün içinde yaptığınız birçok iş ellerinize zarar veriyorsa, hindistan cevizi yağı harika bir çözümdür. Ellerinizi yenilemek için gün içinde veya gece yatmadan önce kullanabilirsiniz.

  1. Uçuk Tedavisinde İyileşme Sürecini Hızlandırır

Uçuklara eğilimli misiniz? Üzerlerine hindistan cevizi yağı sürmek, iyileşme süresini hızlandırmaya, ağrıyı hafifletmeye ve yara izi veya renk değişikliği riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bu, dezenfektan ve antimikrobiyal özelliklerden kaynaklanmaktadır.

Sonuç olarak baktığımızda hindistan cevizi yağı doğrudan cilde uygulanabilir. Bununla birlikte, hindistan cevizi yağının tıbbi durumları tedavi edemeyeceğine dikkat etmek önemlidir. Hindistan cevizi yağını evde çare olarak kullanmayı düşünmeden önce doktora başvurulması gerekir.

 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin