Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Günlük Yaşamda Enerjinizi Yükseltecek En İyi 5 Multivitamin

Bu yazıda neler var?

Multivitaminler, dünyada en çok kullanılan takviye gıdalarıdır ve geçtiğimiz her yıl kullanım oranları ile birlikte popülaritesi de artmaktadır. Birçok kişi multivitaminleri gündelik yaşamda daha zinde olmak için kullanmakta. Fakat, vücut sağlığının bozulmaması için gerekli olan vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için de multivitamin desteğine doktor tavsiyesi ile başvurulabilir.

blog gorsel1

Multivitaminler Nedir?

Multivitaminler en kısa tanımla, birçok farklı vitamin ve minerallerden oluşan takviye gıdalardır. Multivitaminlerin genel bir içerik standartları yoktur ve her markaya, içerdiği bileşenlere göre ürün özellikleri değişmektedir. Bu yüzden her durum ve kişi için, kullanım şekli de farklıdır. Tablet, kapsül, çiğnenebilir, toz ya da sıvı halde bulunabilirler. Birçok multivitamin dozu günde 1 veya 2 defa alınmak üzere tasarlanmıştır.

Herhangi bir durumda, hepimizin bu takviyelere ihtiyacı olabilir. Sahip oldukları vitaminlerle beraber vücudunuzun eksik olduğu yönü kapatabilir. Aynı şekilde, bazen istemesek de tükettiğimiz besinler dengeli veya sağlıklı olmayabilir. Bu tür durumlarda vücudumuz bazı vitamin ve minerallerin eksikliğini çeker ve bu durum vücudumuza zarar verebilir. Multivitaminler tüm bu eksiklikleri kapatmak ve sizi korumak için tasarlanmış yardımcı ürünlerdir.

 

Multivitaminler Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Multivitaminleri en çok kullanmanız gereken zaman, besinlerle yeterince vitamin alamadığımız zamanlardır. Örneğin, özellikle kış aylarında vücudunuzun C vitaminine ihtiyacı vardır. Eğer C vitamini içeren besinleri sıklıkla tüketemiyorsanız, multivitamin hapları alarak eksiğinizi kapatabilirsiniz. Böylelikle hem kendinizi korumuş hem de sağlığınıza zarar vermemiş olursunuz. Bu açıdan vitamin hapları sağlığınıza ve yaşantınıza olumlu etki edebilecek yardımcı ürünlerdir.

Aynı zamanda hastalık, hamilelik, yetersiz beslenme, sindirim problemleri gibi sebeplerle gelişen vücut yorgunluğu, vitamin eksikliği ve mineral eksikliği gibi birçok problemi multivitamin hapları ile önleyebilirsiniz. Kendinize uygun vitamin hapını bulmak içinse bu yazıyı okumanız yeterlidir.

blog-gorsel-2

Multivitaminler Nasıl Kullanılmalıdır?

Multivitaminler birçok konuda size yardımcı olsa da tüketilirken oldukça dikkatli olmalısınız. Vitamin ve mineral eksikliği çok büyük hastalıklarla sebep olabildiği gibi, vitamin ve minerallerin fazlası da size zarar verip, hasta edebilir. Bu yüzden vitamin hapları kullanırken önerilen dozun üstüne çıkmamalı ve dikkatli kullanmalısınız. Eğer merak ettikleriniz ya da karşılaştığınız sorunlar olursa doktora gitmekten çekinmemelisiniz.

Eğer vitamin ve mineral eksikliği çekiyorsanız, bu eksiklikleri kapatmak için multivitamin hapı kullanabilirsiniz. Kullanırken gereken dozu aşmamaya özen göstermelisiniz. Doktorunuzun önerdiğinden ya da prospektüsteki açıklamada belirtilen dozlardan fazla kullanmamalısınız. Birçok multivitamin günde bir tablet şeklinde önerilmektedir. Başka hastalıklarınız ya da tıbbi durumlarınız varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bazı durumlarda ihtiyacınız olan dozlar farklı olabilir. Bu yüzden daha az veya daha fazla doza ihtiyacınız olabilir.

 

Multivitaminler Sağlığa Faydalı Mıdır?

Multivitamin tabletler birçok farklı vitamin ve mineralin bir araya gelerek oluşturduğu yardımcı tabletlerdir. Özellikle beslenme konusunda sıkıntı yaşayan kişilerin kullanması için etkilidirler. İçinde barındırdıkları vitamin ve mineraller sayesinde metabolizmanızı düzenler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirirler. Doğru dozda alındığında size birçok açıdan fayda sağlayabilirler. Yine de multivitaminler kullanılırken oldukça dikkatli olunmalıdır ve fazla dozda alınmamalıdır. Vitamin eksikliği ve beslenme sorunlarınız yoksa multivitamin tabletleri kullanmanıza da gerek yoktur. Eğer vitamin hapı kullanıp, o vitamini bolca içeren yemekler yerseniz vitamin zehirlenmesi yaşayabilirsiniz. Zehirlenme gibi durumlarda, sağlığınız oldukça etkileneceği için mutlaka doktora görünmelisiniz. Belirli bir vitaminde eksiğiniz varsa o vitaminin hapını alabilirsiniz, diğer durumlarda multivitamin fiyat olarak da daha uygun olacaktır.

bloggorsel-3

Vitamin ve Mineral Eksikliği Nelere Sebep Olur?

Birçok farklı vitamin ve mineral, vücudumuzda çok fazla önemli işlevi gerçekleştirmektedir. En basit işlevden en karmaşık işleme kadar etkilerini görebiliriz ve her bir vitaminin eksikliği vücudumuzda çok tehlikeli hastalıklara yol açabilir. Bu yüzden kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekir.

Vücudumuzun en çok ihtiyacı olan başlıca vitaminler A vitamini, D vitamini, E vitamini, C vitamini, B6 vitamini, B12 vitaminidir. Bunun yanında ihtiyacınız olan minerallerden en önemlileri ise kalsiyum, iyot, demir, çinko, fosfor ve bakırdır. Tüm bu vitaminler ve minerallerin her birinin görevleri farklı ve yaşamımız için çok önemlidir.

A vitamini eksikliği insanlarda görüşün bozulması, göz kuruluğu ve diğer hastalıklarının yanında ileri seviyelerde körlüğe kadar gidebilir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de önemli rol oynamaktadır. D vitamini vücudun kalsiyumunu dengeler, kemik yapısının güçlenmesinde rol oynar. D vitamini eksikliğinde ise kemik erimesi ve devamlı yorgunluk hali gibi sorunlar ortaya çıkabilir. E vitamininin eksikliği bağışıklık sistemini güçsüzleştirir ve yaraların geç iyileşmesi ve kas zayıflığına neden olur. E vitamininin yeterince alınmaması aynı zamanda görme bozuklukları, kalp ve nörolojik hastalıklar gibi birçok ciddi probleme yol açabilir. C vitamini eksikliğinde enfeksiyon ve ateşli hastalıklara yakalanmanız kolaylaşır ve iyileşmeniz önemli ölçüde yavaşlar. B6 vitamini eksikliğinde sindirim sistemi bozuklukları ve sinir sistemi bozuklukları ortaya çıkabilir. B12 eksikliği de hafıza kaybı, kansızlık ve bunamaya yol açabilir. Tüm bu vitaminlerin eksikliği insan hayatını olumsuz etkilemekte ve birçok ciddi probleme yol açmaktadır.

blog-gorsel-4

Kimler Multivitamin Kullanmalıdır?

Vitaminler ve mineraller vücudumuzun sağlıklı çalışması için ihtiyacımız olan maddelerdir. En büyük vitamin ve mineral kaynağı besinlerdir. Eğer dengeli ve düzenli şekilde besleniyorsanız vücudunuz sağlıklı şekilde işlemeye devam edecektir. Beslenme alışkanlıklarımız her zaman istediğimiz gibi ilerlemeyebiliyor. Bu durumlarda multivitamin kullanmamız gerekebiliyor. Eğer siz de beslenme konusunda eksiklik yaşıyorsanız, gün içinde çok az veya sağlıksız şekilde besleniyorsanız büyük ihtimalle yeterince vitamin almıyorsunuz demektir. Bu durumda vitamin tabletleri kullanmanız gerekebilir. Aynı şekilde diyet yapıyorsanız da ihtiyacınız olan vitaminlerden mahrum kalmış olabilirsiniz. Çoğu diyet yapan kişinin sağlıksız olmasının sebebi de vitaminsiz kalmasıdır. Bunu engellemek için de diyet multivitamini kullanabilirsiniz.

Sizlerin ihtiyacı olduğu kadar çocuklarınızın da multivitamine ihtiyacı olabilir. Çocuklar için multivitaminler özel olarak üretilmektedir. Çocuk multivitaminleri, onların günlük ihtiyaçlarına göre ayarlanmıştır. Yetişkinlerin günlük vitamin ihtiyacı çocukların günlük vitamin ihtiyacından daha fazladır. Bu yüzden çocuklara multivitamin alırken özellikle çocuk multivitamini tercih edilmelidir. Bebek multivitamini için de doktorunuza danışmalı ve ona göre vitamin desteği almalısınız.

Gebelik döneminde multivitamin kullanmanız gerekirse doktora danışmalısınız. Hamilelik durumunda vücudunuzun işleyişi farklı olacağı için, günlük ihtiyaçlarınız farklılaşır. Emziren anneler için multivitamin de aynı şekilde özel olarak alınmalıdır.

 

En İyi 5 Multivitamin

1-Pharmaton Vitality

Pharmaton Vitality sahip olduğu 11 vitamin ve 6 mineral yanında içerdiği Ginseng G115 ile size gün içinde enerji verir, zihinsel ve fiziksel performansın korunmasında yardımcı olur. Eğer yoğun ve stresli bir yaşam temposuna sahipseniz Pharmaton Vitality sizin için en iyi seçeneklerdendir.

 

2-Vitabiotics Wellwoman

Vitabiotics Wellwoman kadınların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak onların metabolizmalarına ve bedenlerine uyumlu olacak şekilde üretilmiş multivitaminlerdir. Sahip olduğu vitaminler ile bağışıklık sisteminizi ve metabolizmanızı desteklerken cilt, tırnak ve saçlarınız için de koruma sağlayacaktır. Bağışıklık sistemine yaptığı yardımların yanı sıra veganlar ve vejetaryenler de gönül rahatlığıyla kullanabilir.

 

3-Ocean Multivitamin C

Ocean Vitamin C özellikle havanın soğuduğu kış aylarında oldukça etkilidir. Havanın soğumasıyla beraber bir çoğumuz grip nezle ve diğer hastalıklara açık hale geliriz. Özellikle ateşli hastalıklara yakalanmamız çok kolaylaşır. Bunları engellemek içinse en çok ihtiyacımız olan şey C vitaminidir. Siz de kış aylarında yeterince C vitamini alamıyorsanız ve sık hasta oluyorsanız Ocean Multi Vitamin C sizin için en iyi seçeneklerden birisidir. İçerdiği C vitamini ve minerallerle sizi hastalıklardan korur ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

 

4-Zade Vital Multivitamin

Zade Vital Multivitamin içerdiği 13 vitamin, 9 mineral, Koenzim-Q10 gibi malzemelerle vücudunuzun eksiklerini kapatmanıza ve sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Günlük vitamin dengenizi korurken bağışıklık sisteminizin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.

 

5-Supradyn All Day

Supradyn All Day yoğun yaşam temposundaki kişiler için idealdir. İçerdiği vitaminler sayesinde enerji oluşumuna katkıda bulunur. Aynı zamanda içeriğindeki minerallerin etkisiyle yorgunluk ve bitkinliğin azalmasında oldukça etkilidir. Bu sayede gün içinde kendinizi zinde hissedersiniz ve vitamin takviyesiyle sağlığınızı korursunuz.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin