Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Göz Çevresi Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bu yazıda neler var?

Göz Çevresi Kremi Nasıl Seçilir?

Göz çevresi cildin diğer kısımlarıyla karşılaştırıldığında çok daha ince ve hassas bir deriye sahiptir. Cildin en hassas bölgesi olan göz çevresi kuruluğa karşı aşırı duyarlı olduğu için nemsiz kalırsa hızlıca kuruyabilir ve ince çizgi oluşumu görülebilir. Göz çevresi bakımı düzgün bir şekilde yapılmadığında; kaz ayağı çizgileri ve kırışıklıklar belirginleşebilir, göz altı torbaları, sıkılık kaybı ve pürüzlü bir göz çevresi oluşabilir. Göz çevresinde oluşabilecek bu tür problemlerin önüne geçebilmek için iyi bir göz kremine ihtiyaç duyulur. Göz çevresi için besleyici yağlar ve nemlendirici içerikler barından göz kremleri oldukça idealdir. Göz çevresi kremi seçiminde cilt tipine ve gözaltı problemlerine göre krem seçimi yapılmalıdır.

blog gorseli

Ne Tür Göz Kremi Tercih Etmelisiniz?

 

Kuru ciltler için uygun göz kremleri

Kuru ciltlerde göz çevresinde nemsizlikten kaynaklanan ince çizgi ve kırışıklıklara daha sık rastlanmaktadır. Özellikle göz çevresi gibi narin bir bölgede ince çizgi oluşumunu önlemek için iyi bir nemlendirici içeriğine sahip göz kremleri kullanılmalıdır. Kuru bir göz çevresine sahip kişilerin kullanması gereken nemlendirici göz kremleri normal kremlerden daha kalın bir yapıya sahip olmalıdır. Kuru göz çevresi için özellikle doğal kaynaklı hyaluronik asit ve kafein içeriklerine sahip kremler ile nem sorununu çözülebilir.

 

Göz altı morlukları ve göz altı şişlikleri için uygun göz kremleri

Koyu göz altı ve göz altı torbası problemlerinden kurtulmak için kullanacağınız göz kremlerinin içeriğinde C vitamini, nane ve kafein içeren ürünlerin bulunması, göz çevresinde koyu halka ve şişlik görünümünü azaltmaktadır. Ayrıca koyu göz altı ve göz çevresindeki şişlikler için retinol içeren nemlendirici ürünlerde oldukça idealdir.

 

Göz çevresindeki ince çizgiler ve kırışıklıklar için uygun göz kremleri

Göz çevresindeki ince çizgiler ve kırışıkların oluşumu ilerleyen yaşlarda gittikçe görünür bir hal almaktadır. Aktioksidan içeren göz kremleri cildin daha genç ve parlak görünmesini sağlayabilir. Göz çevresindeki ince çizgiler ve kırışıklar için seçeceğiniz göz kremlerinin içeriğinde Retinol, C vitamini ve peptitlerin bulunması ince çizgilerin görünümünü azaltmaktadır. Ayrıca ince çizgilerin oluşumu cilt kuruluğundan da kaynaklanabildiği için nemlendirici içerikli göz kremleri de kullanılabilir.

 

Tüm cilt tipleri için uygun göz kremleri

Göz çevresindeki problemlerinin oluşumunun nedenlerinden biri de güneş ışığıdır. Cildin güneşe maruz kalması, göz altı bölgesinin bir numaralı hasar kaynağıdır. Bu sebeple her gün en az SPF 15 içeren bir göz çevresi kremi kullanılması tüm cilt tipleri için tavsiye edilmektedir.

blog gorseli

Göz Kremi Kullanımına Hangi Yaşlarda Başlanılmalıdır?

Göz çevresinde oluşan ince çizgilerin hangi yaşlarda oluşmaya başladığı kişinin genetik özelliklerine, cilt yapısına, ne sıklıkla cilt bakımı yaptığına ve ne kadar güneşe maruz kaldığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ama ortalama olarak göz çevresindeki ince çizgiler 20’li yaşlardan itibaren yavaş yavaş gözle görülür bir hal almaya başlar. Daha pürüzsüz ve aydınlık bir göz çevresi için 25 yaşından itibaren göz kremi kullanılması tavsiye edilmektedir.

 

Göz Çevresine Krem Ne Kadar Uygulanmalıdır?

Göz kremi uygulama miktarı çoğunlukla en sık hata yapılan kısımlardan biridir. Göz çevresine ihtiyacından fazla krem sürmek, bu bölgenin yağlanmasına ve küçük yağ bezelerini oluşmasına sebep olabilir. Göz çevresine uygulanması gereken doğru göz kremi miktarı, mercimek kadardır. Bir mercimek büyüklüğündeki göz kremini ikiye bölmeli ve göz çevresine yayarak uygulamalısınız.


Göz Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?

Göz kremi seçimi kadar göz kreminin doğru bir biçimde uygulamak da oldukça büyük bir önem taşır. Göz çevresine krem sürmeden önce cildin temiz olduğundan emin olunmalı ve mutlaka göz makyajının temizlenmiş olması gerekmektedir. Göz kremini küçük noktalar halinde göz altına, göz kapağına ve gözlerinin dış köşesine dokundurarak tampon hareketlerle göz kremi dağıtılmalıdır. Tampon hareketler sayesinde göz altındaki kan dolaşımı hızlanır ve bu uygulama biçimi kremin yararının ortaya çıkmasına destek olur. Göz çevresine kremi sürerken ince derinin tahriş olmaması için yayarak uygulanmalıdır. Göz kremini günde sabah ve akşam olmak üzere iki kere kullanarak göz çevresindeki aydınlanmayı rahatlıkla fark edebilirsiniz!



blog gorseli

Göz Çevresi Problemleriyle Savaşan En İyi 5 Göz Kremi:

 

1-) La Roche Posay Dolgunlaştırıcı Göz Kremi

La Roche Posay Dolgunlaştırıcı Göz Kremi içeriğindeki B5 vitami ile göz çevresindeki ince kırışıklıkları, yorgunluk belirtilerini ve cansız görünümü azaltmaktadır. La Roche Posay göz kreminin formülünde kullanılan iki çeşit yüksek ve mikro olmak üzere hyaluronik asit molekülü ve B5 vitamini bulunmaktadır ve sahip olduğu değerli içerikleri sayesinde göz çevresinin daha canlı ve dolgun bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Sabah ve akşam uygulanabilen La Roche Posay Dolgunlaştırıcı göz kremi göz çevresinin daha genç görünmesine yardımcı olur ve cilt bariyerini güçlendirir. Göz altı torbası kremlerinden en etkilisi olan La Roche Posay göz kremi, birinci ayın sonunda göz torbalarında gözle görülür bir pürüzsüzlük sağlamaktadır.

2-) Loreal Paris Hyaluron Uzmanı Göz Kremi

Loreal Paris Hyaluron Uzmanı Göz Kremi, içeriğinde göz altının ihtiyacı olan 2 farklı boyutta hyaluronik asit bulundurmaktadır. Yüksek moleküler hyaluronik asit molekülleri göz çevresinin nem ihtiyacını giderirken, mikro hyaluronik asit mollekülleri göz çevresinin dolgunlaşmasına yardımcı olmaktadır. Hyaluron Uzmanı Göz Kremi hem göz altı kırışıklarının azalmasını sağlar hem de göz çevresini nemlendirirken yapış yapış bir his bırakmaz. Göz çevresindeki ince çizgileri ve kırışıkları kontrol altına alırken, aynı anda göz altını yumuşatarak kadifemsi bir his vermektedir. Hyaluron Uzmanı Göz Kremi sayesinde göz çevresi gün boyu aydınlık ve pürüzsüz bir şekilde gözükmektedir.

 

3-) Vichy Mineral 89 Göz Kremi

En etkili göz çevresi kremlerinden biri olan Vichy Mineral 89 Göz Kremi formülünde Vichy Mineralli Termal Suyu, hyaluronik asit ve kafein bulundurmaktadır. Göz kreminin içindeki Vichy Mineralli Termal Suyu cildi güçlendiren, dengeleyen ve yenileyen özelliğe sahiptir. Hyaluronik asidin nem tutma özelliği sayesinde göz altı nemlendirirken bir yandan da göz çevresinin eskisine oranla daha fazla nemli kalmasını kalmaktadır. Kafein formülüyle de göz çevresinde yorgunluğun etkilerini azaltmaktadır. Vichy Mineral 89 Göz Kremi formülündeki üçlü birleşim ile göz çevresini nemlendirir, koyu halkaların, ince çizgilerin ve göz altı torbalarını azalmasına yardımcı olmaktadır.

 

4-) Estee Lauder Advanced Night Repair Göz Bakım Kremi

Estee Lauder Advanced Night Repair Göz Bakım Kremi ile göz çevresindeki ince çizgiler, kaz ayağı kırışıkları, koyu halkalar, şişlikler ve cilt tonu farklıklarında gözle görülür bir azalma olmaktadır. Yoğun kıvamlı bu ürün ilk sürüldüğü andan itibaren ferahlık hissi verirken 24 saat boyunca nemlendirmeyi sağlamaktadır. Estee Lauder Advanced Night Repair göz çevresinde dinlenmiş, canlı ve genç bir görünüme ulaştırmaktadır. En etkili yaşlanma karşıtı göz çevresi kremlerinden biri olan Estee Lauder göz bakım kremi tüm yaşlanma belirtilerine karşı önlem almaktadır.

 

5-) Lancome Advanced Génifique Yeux Koyu Halka Karşıtı Göz Çevresi Kremi

Lancome Advanced Genifique Yeux Koyu Halka Karşıtı Göz Çevresi Kremi, cilt dokusunda düzelme, esneklik ve ışıltı sağlamaktadır. Özel yoğun kadifemsi dokusuyla göz çevresine ihtiyacı olan nemi vermektedir. Göz altı morlukları için en etkili kremlerden biri olan Lancome Göz Kremi, göz çevresine verdiği ışıltı sayesinde koyu göz altı problemiyle savaşarak aydınlık bir görünüm sağlamaktadır. Ayrıca ilk yaşlanma belirtileri olan ince çizgileri ve kırışıklık görünümünü gözle görülür ölçüde azaltmaktadır.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin