Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Bu yazıda neler var?

     Vücudumuzun en hassas yerlerinden biri göz çevresidir. Göz çevresindeki deri diğer bölgelerden daha ince olduğu için ekstra özen ve bakım gerektirmektedir.

     Göz çevresi bakımı dediğimizde aklımıza öncelikle kırışıklıklar ve göz altı şişlikleri geliyor. Bu problemler çok fazla kafana taktığın problemler olabilir fakat güzel ve titiz bir bakım ile göz çevrenin sağlıklı bir görüntüye ulaşması aslında çok kolay. Göz çevresi bakımının detaylarını beraber inceleyelim.

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

     Göz çevresi, yüzümüzdeki diğer alanlara göre daha hassas davranmamız gereken bir bölge. Birçok insan yine de bu hassasiyeti göstermeden göz çevresine bilinçsiz ürünler uyguluyor fakat yüz temizleme ürünlerinin içeriğini kontrol etmeden göz çevresi bakımında kullanmak aslında yanlıştır.

     Ünlü dermatolog Dr. Shah göz çevresi için sadece özel formüllerle üretilmiş ürünleri seçmenizi ve kullanırken nazik davranmanızı öneriyor. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı ürünleri kullanırken, bu ürünlerin içinde bulunan asidik içeriklerin göz çevresine zarar verebileceğini söylüyor. Bu yüzden göz çevrenize uygulayacağınız ürünlerin içeriklerini mutlaka okumalı ve zararlı olan içeriklere sahip ürünleri tercih etmekten kaçınmalısınız.

     Göz çevresi bakımını yaparken ekstra özen göstermeli ve daha nazik davranmalısınız. Sert dokunuşlardan kaçınarak hassas cilt bölgesini zedelememelisiniz. Dr. Sobel bu konuda göz çevresi bakımınızı yaparken, ürünleri serçe parmakla uygulamanızı ve deriyi germemeniz gerektiğini söylüyor. Dr. Shah da bu konuda Dr. Sobel’e katılmakla beraber uygulamanızı parmakla sürerek değil, her seferinde yavaş ve nazikçe göz etrafına tampon hareketle vurarak uygulamanızı öneriyor.

GÖZ MAKYAJI NASIL TEMİZLENMELİ?

     Göz makyajı temizlerken de normal yüz temizleyicisi kullanmak gerektiğinden bahsettik. Göz makyajını temizlerken Dr. Shah şunları yapmanızı öneriyor: “Alkolsüz bir makyaj temizleyicisi ile önceden ıslatılmış bir ped ya da makyaj temizleme pamuğunu 20-30 saniye boyunca kapalı gözünüzün üzerinde nazikçe gezdirin, ardından pedi ya da pamuğu hafifçe kirpiklerinizin yönünde sürükleyin ve yavaşça çekin. Bu işlemleri uygularken sert hareketlerden kaçının. Daha ağır makyajlar için ise kirpik çizginiz boyunca hafif güç uygulayarak silin.”

     Göz makyajınızı temizlemek için kullandığın pamuğa hindistan cevizi yağı uygulayarak makyajı çıkarmaya yardımcı olmasını da sağlayabilirsin. Tercih ettiğiniz ürün ya da yöntem ne olursa olsun göz makyajınızı nazik hareketlerle temizleyin.

GÜNEŞTEN KORUNMA YÖNTEMLERİ

     Sağlıklı ve genç bir cilt görünümünü korumak için cildinizi ve özellikle göz çevrenizi güneşten de korumanız gerekiyor. Dr. Shah gözünüzü ve çevresini güneşten korumak için içerisinde göz çevresine zarar verebilecek herhangi bir içeriği olmayan 50 SPF güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda SPF içeriği bulunan yaşlanma karşıtı kremlerin de kullanabileceğini ekliyor. Güneşin tepede olduğu vakitlerde gözlerimizi korumak için güneş ışınlarını engelleyen bir gözlük kullanmanın yararlı olacağını belirityor.

Kısaca göz çevresinde sert hareketlerden, kaşımalardan ve ovalamalardan kaçınmalısınız. Göz çevresine uygun içeriklerle üretilmiş ürünleri tercih etmelisiniz. Aynı zamanda yüzünüzü her yıkadığınızda göz çevrenizi iyice temizlemelisiniz.

     Siz de göz çevresi bakımı ve göz makyajı temizliği için doğru içerikli ürünleri Flavus.com’da bulabilirsiniz.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin