Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Göz Altı Morlukları Neden Olur, Nasıl Geçer?

Bu yazıda neler var?

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Hayatınız yoğun bir tempoda geçiyorsa göz halkaları ve göz altı morlukları ile arkadaşsınız demektir. Göz altı morlukları sadece uykusuzluk veya yorgunluktan da meydana gelmez. Göz altı morluklarına neden olabilecek etkenlerden bazılarını sıralamak gerekirse;

  • Göz altı morluklarının en başta gelen sebepleri güneşe maruz kalma, sigara tüketimi, uykusuzluk ve hiperpigmentasyondur.
  • Özellikle daha ince alt göz kapağı derisine ve daha koyu ten rengine sahip olanlar hiperpigmente olma eğilimindedir. Bu da damarların görünümünü arttırarak göz altının görünümünün koyulaşmasına neden olur.
  • Mevsimsel alerjiler de göz altında koyu halkalara neden olabilir. Göz altındaki damarlar genişlediğinde göz altı rengi koyulaşır. Ayrıca göz altındaki yağ ve kolajen kaybı da koyu halkalara neden olabilir.
  • Vücuttaki su kaybı da göz altında koyu halkalara neden olabilir. Gün içerisinde yeterince su içmezseniz, gözleriniz altta daha koyu görünmeye başlayacak ve gözleriniz batıkmış gibi görünecektir.

Göz altı morlukları kadınlar kadar erkeklerin de sıklıkla yaşadığı bir sorundur. Kadınların, göz altı morluklarını kapatmak için uygulayabilecekleri bazı kozmetik ürünler olduğu gibi, erkekler de göz altı morluk giderici kremlerle bu sorunun üstesinden gelebilirler.

Göz Altı Morlukları Genetik midir?

 

Deri altındaki kılcal damarların belirginleşmesi, özellikle açık tenli kişilerde göz altında koyu halkalara neden olmaktadır. Benzer şekilde derin göz çukuru ve derin göz küresi olan kişilerde gölge etkisi durumunda göz çevresinde koyu bir renk oluşabilir. Bu iki durum genellikle kalıtsaldır ve göz altındaki koyu halkaların yapısal nedenini oluşturmaktadır. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde göz altındaki koyu halkalar yapısal olabilir veya bazı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. En yaygın nedenler; solunum yollarının tıkanmasına neden olan alerjik hastalıklar, gözlerde ve çevresinde kaşıntı, kaşıntıya neden olan alerjik hastalıklardır. Bu hastalıklar ise;

  • Alerjik rinit
  • Alerjik konjonktivit
  • Atopik dermatit
  • Sinüzitler
  • Gribal enfeksiyonlar

 

    Göz Altı Morluk Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

    Vücudun su tutması gözlerin çevresinde ve altında şişmeye neden olabilir. Tutma süresinin PMS'nin bir belirtisi olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Öyleyse, yeşil çay gibi doğal diüretikler kullanmalı ve su kaybına neden olabilecek tuzlu yiyeceklerden kaçınmalısınız. Göz çevresindeki kızarıklığa yardımcı olması için organik maddeler içeren antioksidan kremler kullanmalısınız. Şişlikleri veya koyu halkaları böylelikle azaltabilirsiniz. Tüm bu faktörler göz yorgunluğu, morarma, göz çevresi ve gözlerin içinde veya altında şişliklere neden olabilmektedir. Bilgisayarda geçirilen zaman gözünüzün altındaki torbaları ciddi şekilde etkileyebilir. Gözlerinize hak ettikleri dinlenme fırsatını vermek için düzenli olarak dinlenmelisiniz. Biraz yardım stresli gözleri harekete geçirebilmektedir. C vitamini içeren nemlendirici ve ferahlatıcı bir jel size yardımcı olacaktır. Sonuç olarak nem alan göz enerjisi yenilenir ve koyu halkalar azalır.

     

    blog gorsel 2

    Göz Altı Morluk Kremi Kullanırken Dikkat!

    Göz altı morluk kremi, sadece kadınlara özel üretilen ürünler değildir ve erkeklerin de kullanımına da uygundur. Göz morlukları sadece görünüş olarak değil, sağlık olarak da sakıncalı bir etkendir. Vücudumuzda her duyu organımız gibi göz de önemli bir duyu organımızdır. Bu nedenle her ürün faydadan çok zarara neden olabilmektedir. Göz çevrenize kullanacağınız göz altı morluk kremi cildinize uygun olmalıdır. Yukarda da bahsettiğimiz üzere daha ince bir deri yapısına sahip olanlar göz altı kremleri seçimlerinde, göz çevrelerine ve cilt yapılarına uygun göz altı morluk kremlerini tercih etmelidir.

     

    Güvenle Alabileceğiniz En İyi Göz Altı Morluk Kremleri

     

    1. Mizon - Snail Repair Intensive Gold Eye Gel Patch - Altın & Salyangoz Ekstreli Göz Maskesi

    Bu göz maskesi içeriğindeki altın ve salyangoz özü sayesinde göz çevreniz için yoğun ve pratik bir bakım sunar. Yapısında bulunan 5 kollajen peptit ve altın ile sadece cildinizi nemlendirmekle kalmaz cildinizi canlandırır ve ekstra bir parlaklık kazandırır. Salyangoz özünün yenileyici etkisiyle de göz çevrenizi onarırken, cildinizin koruyucu bariyerinin güçlenmesine yardımcı olur.

    2. Klairs - Fundamental Eye Awakening Gel 35ml- Kafeinli Göz Jeli

    Bu nemlendirici, göze temiz, ferah ve hafif bir his verebilen jel yapısına sahiptir. Etkili bir antioksidan bakım ve nemlendiricidir. Kafein, kırmızı fasulye, E vitamini, jojoba yağı ve pelin içerir. Artemisia ve yeşil çay özler şişkinliği giderir ve koyu halkaların görünümünü yok etmektedir. Cilde uygulandığında serinlik ve ferahlık hissi cildi tazelemektedir. Günlük bakım işlerini hızlı bir şekilde tamamlamanız gerektiğinde, kolay emilen yapısı ile size zaman kaybettirmeyecektir.
     

    3. Caudalie Kırışıklık Ve Koyu Halka Karşıtı Göz Kremi 15 Ml

    Bu krem ​​nazik ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir, koyu halkaların görünümünü azaltır, göz çevresinde yumuşatıcı bir etki sağlayarak dinlenmiş ve yenilenmiş bir görünüm sağlar. Yapısı cilde hızla nüfuz eder ve göz çevrenizi aydınlatır.

    4. Nuxe Crème Prodigieuse Çoklu Düzeltici Göz Çevresi Bakım Kremi 15 Ml

    Bitkisel kafein ve yasemin antioksidanları içeren bu göz kremi, gözlerin gençliğini olumsuz etkileyen ana semptomları (göz torbaları, koyu halkalar) düzeltebilir ve hassas bölgeyi zararlı dış etkilerden korumaktadır. İnce ve ferahlatıcı doku, göz çevresini yumuşatabilir, koyu halkaları ve göz altındaki torbaları azaltabilmektedir.

    5. Lancome Hydrazen Nc Yeux 15ml

    Yatıştırıcı göz bakımı, yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırır. Neuro-Calm teknolojisi ile göz dokusunun dış bariyerini güçlendirebilir ve daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Göz yorgunluğunu gidererek göz çevresindeki torbalanma ve yorgunluk izlerini ortadan kaldırır. Cilde esneklik, yumuşak cilt ve pürüzsüz göz çevresi vermektedir. Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur.

    Bu yazıda neler var?

    YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

    DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

    Bir hata oluştu!

    Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

    Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin