Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Erkeklere Özel Cilt Bakımı

Erkeklere Özel Cilt Bakımı

 Erkeklere özel cilt bakımında en çok uğraşılan ve özen gösterilen bölge sakal ve bıyıklar olmaktadır. Erkekler neredeyse her gün tıraş olurlar ve cildi bir süre sonra tahriş eder aynı zamanda cildi dış etkenlere karşı savunmasız hale getirir. Tıraş olma kızarıklara hatta nadiren de olsa kıl dönmesine bile sebep olur. Ayrıca eğer erkeğin cildi sivilceye meyilli veya sivilceliyse tıraş olmak pek çok sıkıntıya yol açar. Fakat elbette ki erkeklere özel cilt bakımı sadece tıraş ile sınırlandırmak doğru olmaz. Çünkü erkek cildi kadın cildine göre daha kalın ve hormonal nedenlerden dolayı daha yağlı bir yapıya sahip olduğundan özel bir bakım ve düzenli temizlik ister. Bu yüzden erkeklerin ciltlerine özen göstermeleri ve cilt bakımlarını bir rutin halinde sık sık yapmaları gerekir. Bu sayede daha sağlıklı, genç görünen ve canlı bir cilde sahip olurlar. Bu bağlamda erkeklerin cilt bakımı yaparken dikkate alması gereken hususlar bulunur. Bunlar:

  • Yüz temizleyici kullanmak
  • Çoğu erkek yüzünü temizlemek için sabun kullanır fakat bunun yerine yüz temizleyici kullanmak gerekir. Erkeklerin cildinde oluşan tıkanmış gözenekleri açmanın ve gün içerisinde oluşan yağ ve kiri temizlemenin en etkili yolu yüz temizleyici kullanmaktır. Sabun kullanımı belli bir süreden sonra ciltte kuruluğa neden olacağı için cilde yıpratır.

  • Cildi nemlendirme
  • Erkek cildi kadınlara göre daha yağlıdır ancak yağlı ciltlerin de neme ihtiyacı vardır. Yaşlanma belirtilerini azaltmak ve ciltte kırışıklık oluşmasını engellemek için cildin düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir. Bu cildin nem dengesini korur ve cilde ışıltı katmaya yardımcı olur. Jel ya da krem formundaki nemlendiricileri kullanabilirsiniz. 

  • Güneş koruyucu kullanmak
  • Güneşten gelen zararlı ışınlar ve UV ışınları ciltte olumsuz etkiler yarattığı gibi sağlığa da zararlıdır. Bu yüzden evden çıkmadan önce cildinizi güneş koruyucu kremlerle koruyun. Ayrıca güneş ışınlarına uzun süre maruz kalma yaşlanma belirtilerinin daha erken ve hızlı ortaya çıkmasına da neden olur. Bu yüzden erkeklere özel cilt bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus güneş koruyucu krem kullanmaktır.

    DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

    Bir hata oluştu!

    Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

    Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin