Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Erkek Cildinin Zayıf Noktaları

Erkek Cildinin Zayıf Noktaları

Söz konusu cilt bakımı olduğunda, erkekler bu aşamayı mümkün olduğunca hızlı, basit ve zahmetsiz kılmaya çalışıyor. Fakat gün geçtikçe bu durum değişmeye başladı. Artık erkeklerde cilt bakımlarına özen gösteriyor ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya çalışıyorlar. Erkek cildinin yapısı kadın cildine kıyasla daha kalındır. Bu durum genellikle testosteron hormonu yüzünden olur. Bu sebeple erkek cildinin bakımında farklılıklar görülür. Erkek cildinin zayıf noktaları bulunur. 

İlk olarak bu zayıf noktalardan en kötüsü düşük hasar direncidir. Bu da demek oluyor ki herhangi bir leke ya da kızarıklıkta cildin kendisini toparlaması ve iyileşmesi biraz uzun sürüyor. Bu yüzden erkeklerin cilt bakımına daha çok dikkat etmeleri gerekir. Özellikle de tıraş sonrasında cilt bakımı yapmak hayati önem taşır.

İkinci olarak erkeklerin cildi yağlanmaya ve sivilce oluşumuna daha yatkındır. Bu çoğunlukla erkek cildinin daha fazla sebum üretmesinden kaynaklanır. Bu erkek cildinin zayıf noktalarından biridir. Erkek cildinin sivilce, akne ve yağ üretimine yatkın olduğu için cilt bakımlarına peeling etkisi veren kremler eklemeliler. Ayrıca cilt bakımından sonra tonik kullanımı yüzde oluşan yağ ve kiri ortadan kaldıracaktır. Böylelikle ciltteki gözenekler tıkanmaz ve buna bağlı olarak sivilce ve akne gibi sorunlar ortaya çıkmaz.

Son olarak da erkek cildinin bir zayıf noktası da sürekli tahriş olmasıdır. Kadınların cildine oranla erkek cildi tahriş ve kızarıklık oluşumuna daha yatkındır. Özellikle sakal ve bıyık tıraşından sonra cilt, doğru bakım yapılmadığı takdirde tahriş olur. Bunu engellemek için nemlendirici kremler ve losyonlar kullanılabilir. Bu sayede cildin esnekliği artar ve herhangi bir tahriş ya da kızarıklık oluşumu engellenebilir. Tıraş sonrası cilt bakımı için üretilmiş pek çok krem, serum ve losyonlar bulunur. Bu ürünler ile tıraş sonrasında cilt bakımı rahatlıkla yapılabilir. Bu sayede cilt yıpranmamış ve tahriş olmamış olur. Erkek cildinin zayıf noktalarının bazıları her cilt tipinde yaşanabilen durumlardır. Fakat bu zayıf noktalar her zaman tedavi edilebilir ya da doğru cilt bakımıyla önceden önlem alınabilir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin