Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

E-ticaret ile Karbon Salınımı Azaltımı

E-ticaret özellikle internetin yaygınlaşması ve pandemi dönemiyle birlikte senin hayatında da önemli ve etkin bir yer almaya başladı. Peki online alışverişlerin çevreye etkisi üzerine hiç düşündün mü? İnternet vasıtası ile yapılan alışverişlerin; üretim, depolama ve ürünlerin teslimatı işlemlerinin doğaya verdiği zararın boyutunun her geçen gün arttığını biliyor musun? E-ticaretin çevreye en büyük etkilerinden biri karbon salınımı. Son iki senede online olarak yapılan alışverişlerdeki artışla birlikte doğaya olan etkisinin de arttığını gözlemleyebilirsin. Bu konuda daha bilinçli ve çevre dostu markaları tercih ederek sen de doğayı korumaya ve karbon salınımını azaltmaya destek olup, doğamızı koruyabilirsin. Dünya’nın önde gelen alışveriş siteleri karbon salınımı konusunda ciddi önlemler almaya başladı. Büyük alışveriş siteleri karbon salınımı noktasında 2030’lu yıllarda neredeyse sıfıra kadar indirgeyecekleri söylüyor ve yenilebilir enerji yollarının da benimseneceğini belirtiyor. E-ticaret sitelerinin bu konuda aldıkları kararların sebebi hem doğayı korumaya yönelmek istemeleri hem de sen ve senin gibi bilinçli tüketicilerin isteklerine kulak verip önemsiyor olmaları.

DOĞAYI KORUMAK SENİN ELİNDE!

Sen de online alışveriş sitelerinden verdiğin siparişlerde, teslim aldığın paketleri göz önünde bulundurarak bu süreçte daha çevreci ve bilinçli tercihler yapabilirsin.

E-ticaret sitelerinden yaptığın alışverişinde sipariş ettiğin bütün ürünler farklı ambalajlarda veya kartonlarda geliyorsa, bu o işletmenin karbon salınımı önlemlerini yeteri kadar almadığını gösterir. Bu sitelerden yapacağın alışverişlerinde, ambalajların doğaya verdiği zararları unutmamalısın.

Çoğu online alışveriş sitesi teslimatlarında çevreci yöntemlere yöneliyor. E-ticaret sitelerinin bu yönde kararlar almasının sebebinin sen ve senin gibi tüketiciler olduğunu asla unutmamalısın. Senin yapacağın tercihler büyük şirketlerin hareketlerini şekillendiriyor. Alışveriş sitelerinin tüketicilerine önem vermesi gerekiyor. Çoğu zaman tüketicilerinin istekleri doğrultusunda hareket ediyorlar. Bu yüzden senin kararların bu harekette daha da önem kazanıyor.

Doğayı korumak için ve markaların bu harekete katılmalarını sen etkiliyorsun. Daha sağlıklı yarınlara ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için senin fikirlerin önemli.

Önümüzdeki 10 yılda bütün alışveriş sitelerinin bu konuda bilinçlenerek önlemler alması ve doğamızı korumaya başlaması gerekiyor. Sen de bu 10 yıl içerisinde yaptığın alışverişlerde yapılan paketlemeleri ve sitelerin bu konudaki hareketlerini takip ederek bu harekete destek olabilirsin. Siparişlerinde çevreci markaları tercih etmen gelecek nesiller ve çevre için önemli.

E-ticaret sitelerinin de bilinçli bir şekilde ambalaj ve paket sayılarını azaltmasıyla birlikte gelecek yıllarda dünyada yaklaşık %66 karbon emisyonunda da azalma sağlanabilir.

FLAVUS DOĞAYA ÖNEM VERİYOR

Kişisel bakım ve kozmetik alanından öncü e-ticaret sitelerinden biri olan Flavus.com karbon salınımını azaltmak için bütün siparişlerini tek pakette teslim ediyor ve doğaya önem veriyor. Bu sayede diğer online alışveriş sitelerinden çevreye duyarlılığı ile ayrılan Flavus.com verilen siparişleri tek pakette teslim ettiği için yılda yüksek miktarda ambalaj üretiminden kaçınmış ve doğamızı korumuş oluyor.

Flavus.com’un bu özelliğiyle hem çevre dostu olması ön plana çıkarken hem de gelecek nesilleri önemsediğini ve daha güzel bir Dünya için emek verdiğini söyleyebiliriz.

Gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Dünya bırakabilmek için sen de internet siteleri üzerinden yaptığın alışverişlerinde çevreci uygulamaları kullanan markaları tercih etmelisin. Çevreye ve gelecek nesillere daha güzel yarınlar bırakmak senin elinde.

Kişisel bakım ve kozmetik alanında karbon emisyonu sorununa dikkat çeken ve bu yüzden sipariş edilen bütün ürünleri özenle tek pakette teslim eden Flavus.com’u gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin