Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

Özellikle pandemi ile birlikte sağlığın ne kadar önemli olduğunu hatırladığımız bugünlerde ağız ve diş sağlığımıza da dikkat etmemiz gerekiyor. Düzenli aralıklarla ağız ve diş sağlığınızı kontrol etmek, röntgen çektirmek ve herhangi bir enfeksiyon olup olmadığına bakmanız gerekir. Özellikle diş kökü enfeksiyonları sadece ağız sağlığına değil tüm vücuda zarar verebilir. Enfeksiyon sonucu ağızda biriken bakteriler çevre dokulara zarar verir, kan dolaşımı ile kalbe ve diğer organlara yayılabilir. Bu yüzden ağız ve diş sağlığınız için düzenli check-up yapmak ve dişlerinizi aksatmadan fırçalamak mutlak önem taşır. Peki, doğru diş fırçalama nasıl olur? Dişlerimizi fırçalarken hangi hususlara dikkat etmeliyiz? Tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık.

  1. Diş macununu bol kullanmaya gerek yoktur. Diş macununu bol kullanmak dişleri daha temiz yapmaz aksine fazlası dişlere zarar verir.
  2. Diş fırçasının uçları diş etlerinize bakacak şekilde fırçanızı tutmalısınız. Başka bir deyişle fırçanızı çapraz tutmanız gerekir. Diş fırçasını diş etlerine değdirerek kullanmak diş eti kanamalarına neden olur.
  3. Dişlerinizi fırçalarken çok sert fırçalamayın. Dişleri sert fırçalamak diş eti kanamalarının en büyük nedenlerinden biridir. Bunun yerine hafifçe dairesel ve oval hareketlerle fırçalamanız gerekir. 
  4. Dişlerin çiğneme kısmı denilen üst bölgelerinde fırçayı ileri geri hareket ettirerek kullanabilirsiniz. Bu sayede dişlerinizin üst kısmında biriken artıkları temizlemiş olursunuz.
  5. Diş fırçalarken sadece diş değil dil yüzeyini de temizlemek gerekir. Bu ağız ve diş sağlığınız için büyük önem taşır. Ayrıca dil yüzeyini temizlemek ağız kokusu oluşumunu da engeller.
  6. Gün içerisinde en az 2-3 kez dişlerinizi fırçalayınız gerekir. Sabah kalkarken ve gece uyurken fırçalamak bakteri oluşumunu engeller ve ağız kokusunu yok eder. 
  7. Dişlerinizi fırçalamayı bitirdikten sonra diş macununu tükürün ve ağzınızı su ile gargara yapın. 
  8. Ağız ve diş sağlığında sadece dişleri fırçalamak yetmez ayrıca ek olarak diş ipi kullanmanız ve gargara yapmanız gerekir. Bu diş fırçalamanın tek başına yok edemediği bakterilerin temizlenmesini sağlar. Bu sayede ağız ve diş sağlığında tam koruma elde etmiş olursunuz. 

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin