Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Ciltteki C Vitamini Düzeyini Arttıran Tek C Vitamini: L-askorbik Asit

Bu yazıda neler var?

L-askorbik Asit Nedir?

Çoğu insan C vitaminini soğuk algınlığıyla savaşırken sağladığı faydalarıyla bilir ancak C vitamininin cilt sağlığı için de önemli derecede faydaları vardır. L-askorbik asit, doğada bulunan iki C vitamini formundan biridir ve biyolojik olarak en aktif olanı yani en faydalısıdır. L-askorbik asidin bu etkisi, onu çoğu dermatoloji ve cilt bakım ürünü için tercih edilen bir C vitamini formu yapar.

L-askorbik asit vücutta en bol bulunan antioksidandır; ancak bu asidin dıştan besinlerle veya takviye yoluyla alınması gerekir çünkü insanlar diğer memelilerin aksine onu kendi başına üretemezler. C vitamini vücudumuzdaki birçok süreçte yer alır, bu nedenle emilen C vitamini tüm hücrelerimize dağılır. Bununla birlikte, cildimiz genellikle C vitaminini alan son organdır. Dolayısıyla L-askorbik asidi topikal olarak yani serum, krem veya yağ formunda uygulamak cildinizin gerekli C vitaminini almasını sağlar.

Kimler L-askorbik Asit Kullanabilir?

Tüm cilt tipleri L-askorbik asidi kullanabilir ancak hassas cilt tipine sahip kişiler daha düşük konsantrasyonda ve az sıklıkta C vitamini kullanmalıdır.

 

L-Askorbik Asidin Faydaları Nelerdir?

Araştırmalar, topikal olarak uygulanan C vitamininin; leke görünümünü azaltmaya yardımcı olduğunu, kolajen üretimini desteklediğini, iltihaplanma risklerini azalttığını, güneşin olumsuz etkilerini azalttığını ve cilt bariyerini güçlendirdiğini söylemektedir.

 

  • Güneşin yol açtığı hasarları onarır.

Güneşin cilde olan yararlı etkilerinin yanında zararlı etkileri de vardır. Cildiniz UV ışığına fazla maruz kaldığında, oksidatif stres adı verilen bir sürecin parçası olarak serbest radikaller (zararlı moleküller) üretebilir. Serbest radikaller, vücudunuzun ürettiği kolajen miktarını azaltır, hücresel hasarı artırır ve hücre içindeki DNA'ya zarar verir. Serbest radikaller ciltte derin kırışıklıkların oluşmasına, pigmentasyona (lekeler) ve elastikiyet kaybına neden olur.

Bir antioksidan olarak C vitamini, güneşe maruz kalma sonucu oluşan serbest radikalleri nötralize ederek, C vitaminine güneş hasarına karşı koruyucu ve onarıcı nitelikler kazandırır.

 

  • Kolajen üretimini destekler.

Yaşlandıkça kolajen üretimi azalır. 20 yaşından itibaren, üretilen kolajen miktarı yılda %1 azalır. Kolajen cilde yapı, sıkılık veya elastikiyet sağlayan maddedir. Bunu cildin daha derin katmanlarında ağ benzeri çapraz bağlı lifler oluşturarak yapar.

C vitamini, vücudun doğal kolajen oluşturma sürecinde yardımcı bir molekül görevi görür. L-askorbik asit, kolajen liflerinin çapraz bağlanmasına ve stabilize edilmesine yardımcı olur. Çalışmalar C vitaminin bu şekilde her yaşta cildin görünümünü iyileştirebileceğini bulmuştur.

 

  • Cilt lekelerini yok eder.

Cilt lekeleri (pigmentasyon) cilt yüzeyinde çok sayıda iç ve dış nedenden dolayı oluşur. Bunlar hamilelik, melazma, hormonal dengesizlik ve güneş hasarından genetik yatkınlıklara, yaralanmaya veya iltihaplanmaya kadar değişebilir. Cildinize renk veya pigment vermekten sorumlu molekül olan melaninin düzensiz üretimi, yüzeyde pigmentasyon alanları oluşmasına neden olur. Doğru konsantrasyon ve pH'da C vitamini düzensiz melanin üretimini engelleyerek leke görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir. Dermatologlar, lekeler için retinol ve lazerin yanı sıra konsantre C vitamini ürünleri önerebilir. Güneşten kaynaklı lekeleri önlemek için C vitamini ürünlerinin yanında güneş kremi kullanmak çok önemlidir.

 

  • Cilt iltihaplarını önler.

Ciltte iltihaplanma yaygın görülen bir durumdur. Akne, sedef hastalığı, rozasea ve egzama gibi durumlar cildin kronik olarak iltihaplanmasına neden olur. Araştırmalar, C vitamininin iltihaba yol açan molekülleri baskıladığını bulmuştur.

 

  • Cilt bariyeri bütünlüğünü sağlar.

Cilt bariyerinin bütünlüğü, sağlıklı ve temiz bir cildi korumak için gereklidir. Cilt bariyeri cildinizin en dış katmanlarıdır. Cildin daha derin katmanlarını hasar, alerjen, bakteri ve nem kaybından korumaktan sorumludur. Cilt bariyeri ile ilgili sorunlar ortaya çıktığında, atopik dermatit ve egzama gibi durumlar oluşabilir.

C vitamininin, cilt bariyerini etkileyen durumları tedavi etmek için bir hücre tipi olan keratinositin hücre içindeki işlevini özelleştirme yeteneğini artırarak cilt bariyerini koruduğu görülmüştür.

L-askorbik Asidi Cilt Bakım Rutinime Nasıl Eklerim?

L-askorbik asit, cildinizin görünümünü birçok yönden iyileştirmeye yardımcı olabilecek güçlü bir bileşendir. Bu nedenle onu herhangi bir cilt bakım rutinine dahil ederek bakımınızı mükemmel hale getirebilirsiniz.

C vitamini serumları, nemlendiriciden önce kullanıldığında en yüksek verimi göstermektedir. Bu nedenle C vitamini sabah veya akşam rutinlerinizde nemlendiriciden önce kullanılabilir, bunun yanında antioksidan özellikleri kirliliği ve diğer çevresel saldırganları saptırdığı için bir kalkan görevi görmesi adına gün içinde de kullanılabilir.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin