Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Cilt Tipine Uygun Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Bu yazıda neler var?

Makyajın önemli parçalarından biri olan fondöten seçimini cilt tipinize uygun olacak şekilde yapmalısınız. Cildinizin kuru, yağlı veya karma yapıda olduğunu mutlaka bilmeli ve ona göre fondöten seçiminde bulunmalısınız.

Cildinize uygun olan fondöteni seçmediğiniz sürece cildinizde sivilcelenme, fondötenin kusması ve cildinizin pul pul olması gibi birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bunlar gibi pek çok farklı sorunla karşılaşmak istemiyorsanız kendi cilt tipinizi bilmeli ve cilt tipinize göre fondöten seçimi yapmalısınız. Cilt tipinize uygun bir fondöten seçimi ile hem cilt sorunlarınızın önüne geçebilir hem de cildinizin görünümünü güzelleştirebilirsiniz.

blog gorsel

Kuru Cilt Tipi İçin Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Kuru cilt tipine sahipseniz kullanmanız gereken fondötenin yapısı parlak ve ıslak yani nem bakımından zengin ve yağ bazlı bir fondöten olmalıdır. Gün içerisinde cilde ihtiyaç duyduğu nemi sağlamamız gerekmektedir. Yağ bazlı fondöten ile kuru cildinizi gün boyu nemlendirerek, cildinizin pul pul olmasını engellemenizi kolaylaştırır. Fondöteninizi seçerken nemlendirme açısından daha etkili olabilecek likit veya stick yapıda fondötenleri tercih etmelisiniz. Tatlı badem yağı ile antioksidan etkisi yaratıp, macadamia yağı ile önemli asitleri de bünyesinde barındırarak cildinizi besleyen Note Luminous Moisturizing Fondöten, kuru ciltlere uygun bir fondötendir. Aynı zamanda güneş korumasına sahip olan Note fondöten, kapatıcılığı ve ipeksi dokusu ile nemlendirme sağlayarak çizgilere dolmaz ve ciltte kusma durumu söz konusu olmadan doğal görünümü ile gün boyu kullanım sağlayabileceğiniz kuru ciltler için uygun fiyatlı fondötenlerden biridir. Kuru ciltler için fondöten seçimi yaparken fondötenin yağ bazlı, ışıltılı ve likit yapıda olmasına dikkat edilmelidir.

Yağlı Cilt Tipi İçin Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Yağlı cilt yapısına sahip bireylerin cilt tiplerine uygun olmayan fondötenleri bir süre kullandıktan sonra yüzlerinde parlamaya yol açacak ve yağlı bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Yağlı ciltlerin kullanması gereken fondötenlerin yapıları daha mat bitişli ve pudra bazlı olmalıdır. Bu yapıdaki fondötenleri gün boyunca ciltte parlama söz konusu olmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yağlı cilt tipine sahip kişiler yağ bazlı fondötenleri kullanılmamalıdırlar, bunun yerine su bazlı fondötenler tercih edilebilir. Uzun süreli kullanım sonucunda cildinizde sivilcelenme veya yağ bezeleri oluşturmayacak fondötenler seçilmelidir. Yağlı ciltler için uygun olan parlama kontrolü sağlayan, içerisinde kil barındıran, mat yapılı, gözenek tıkamayan yüksek kapatıcılığa ve ipeksi bir yapıya sahip Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless Fondöten, cilt kusurlarını örten, cilt dokusuna uyum sağlayan ve gün boyu kullansanız bile yüzünüzde ağırlık yapmayan yağlı ciltlere uygun bir fondötendir.

Karma Ciltler İçin Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Karma cilt tipini yağlı cilt tipinden ayıran temel özellik yağlı cilt tiplerinde yüzünüzde kuru bir yer olmamasıdır. Karma cilt tiplerinde T bölgesi yağlıdır, T bölgesi dışında kalan yerler ise daha kurudur. Ancak her iki bölge de nemlendirmedirilmelidir. Islak ve aydınlık bir görünüm istiyorsanız kuru ciltler için uygun olan fondötenleri kullanmanız uygun olacaktır. Eğer mat bir bitiş istiyorsan pudralı yağlı ciltler için olan parlamayı kontrol altında tutan fondötenleri tercih edebilirsiniz. Karma cilt tipleri için uygun olan Pastel High Coverage Likit Fondöten, T bölgesindeki gözenekleri küçültüp sıkılaştırır. Ağırlık yapmayan, yüksek kapatıcılığa sahip ve parlama kontrolü sağlayan fondöten ile ipeksi bir görüntü kazanarak, cildinizi nemlendirebilirsiniz. İsterseniz kuru olan yerlere kuru ciltler için olan fondötenleri, yağlı olan T bölgesine de yağlı ciltler için olan fondötenleri karıştırarak kullanabilir, üzerine parlaklığını alması için pudra uygulayabilirsiniz.

Sivilceye Yatkın Olan Ciltler İçin Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Yağlanma problemi ile ortaya çıkan sivilcelenmenin önüne geçebilmek için yağ sorunu olmayan özel formüle edilmiş fondötenler kullanılmalıdır. Sivilceye yatkın ciltlere sahip kişiler, fondöten seçimlerinde cildin hava almasını sağlayan fondötenler seçmelidir. Sivilce lekelerine ve kızarıklığa sahip olan kişilerin yüksek kapatıcılığa sahip fondötenleri kullanması gerekmektedir. Cildi ağırlaştırmayan ve kontrollü kapatıcılık sağlayan Clinique Sivilce Karşıtı Fondöten ile hafif ve doğal bir görünüm yakalayarak, fazla yağlanmadan kaynaklanan sivilcelenmenin önüne geçebilirsiniz.

blog gorsel 2

Güneş Korumalı Fondötenler

Cilt bakım rutinlerinin en önemli kısımlarından güneş koruyucularını fondöten ile desteklemek çok daha iyi bir koruma sağlayacaktır. İçerisinde SPF olan ürünleri kullanarak güneşin yaşlandırıcı, yorucu ve zarar veren ışınlarına karşı cildinizi güçlendirebilirsiniz. Tüm cilt tipleri için uygun olan tatlı badem yağı, E vitamini ve yosun özü ile makyajda en iyi sonucu sunan Note Detox Protect Fondöten, SPF15 korumaya sahip olması ile cildi koruyan bir kalkan işlevi de görmektedir. Kapatıcı özelliği ile renk tonlarını eşitleyerek, ipeksi bir görünüm ortaya koymaktadır.

blog gorsel 3

Fondöten Yerine Hangi Ürünleri Kullanabiliriz?

Günlük kullanıma uygun ve doğal bir görünüm için sıklıkla tercih edilen BB kremleri, fondötenlerin yerine kullanılabilirsiniz. Akneli ciltler için uygun sivilcelenmeyi önleyen, karma ve yağlı ciltler için uygun, hafif yapılı, yağı absorbe eden içerikleri ile cildi mat görünüm sağlayan Clinique Bb Krem, SPF15 ile cildinizi korurken, bakım da yapmaktadır.

BB kremlerin yanı sıra yazları fondöten yerine renkli nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Gün boyu sağlıklı bir görünüm sağlayacak olan nemlendiriciler güneş koruması ile de desteklenmiştir. SPF20 koruma, ıslak ve doğal görünüm sağlayabileceğiniz L'oréal Paris Skin Paradise Su Bazlı Renkli Nemlendirici ile cilde bakım yaparak, koruma sağlayabilirsiniz. 

Doğru Fondöten Nasıl Sürülmelidir?

Cilt tipinizi analiz edip, cilt tipinize uygun bir fondöten bulmak kadar bulduğunuz fondöteni uygulamak da bir o kadar önemlidir. Doğru fondötenin yanlış uygulanması sonucunda da sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunların önüne geçebilmemiz için bazı şeyleri sırası ile yerine getirmemiz gerekmektedir.

  • Fondöten uygulanacak tenin nemlendirilerek, hazır olması gerekmektedir.
  • Nemlendirilen cildin ihtiyacına göre makyaj bazı uygulanmalı ve sonra fondöten sürülmelidir.

Cilt tipinize uygun olan fondöteni doğru şekilde uyguladığınız sürece daha pürüzsüz ve mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Bu yüzden fondötenin ne ile sürüleceği de önemlidir. İsterseniz fırça yardımıyla isterseniz de makyaj süngeri yardımıyla fondöteninizi uygulayabilirsiniz. Cilt tipinize uygun olan fondöten likit veya krem yapısında ise elinizin üzerine alarak fondöten fırçası yardımı ile yüzünüze yedirerek pürüzsüz bir görünüm yakalayabilirsiniz. Pudra fondötenleri ise direkt fondöten fırçası ile alarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. Eğer makyaj süngeri kullanmak isterseniz de süngeri ıslatarak yüzünüze elinizdeki fondöteni yayarak, istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Daha kalıcı bir makyaj için makyaj sabitleyici sprey kullanabilirsiniz.

blog gorsel 4

Cilt Alt Tonu Nasıl Öğrenilir?

Cilt tipinize göre seçtiğiniz fondötenin yapısına karar verdikten sonra, fondötenin rengini seçmek gerekmektedir. Peki ya fondötenin rengine nasıl karar verilir? Cilt alt tonunu bildikten sonra fondöteninizin rengini seçmek çok daha kolaydır. Cilt alt tonları şu şekilde ayrılmaktadır:

  1. Soğuk Alt Tonlar: Soğuk alt tonları genelde beyaz tenlilerde görülmektedir. Soğuk alt tona sahip olduğunuzu anlamak kolaydır. Kolunuzdaki damarlar mavi veya mor renk tonlarında ise pembe bazlı bir fondöten ile doğal ve canlı bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  2. Sıcak Alt Tonlar: Bileğinin iç kısımlarındaki damarların yeşil olması söz konusu ise sarı alt tonuna sahip fondötenleri kullanmak daha doğru olacaktır. Makyaj yaparken sıcak tona sahip far ve rujlar kullanılmalıdır.
  3. Nötr Alt Tonlar: Bileğinizdeki damarların hem mavi hem de yeşil renkteyse nötr alt tonlarına sahipsiniz demektir. Nötr alt tonuna sahip bireyler her türlü renk tonunu makyajlarında kullanabilmektedir.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin