Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Bir Kore Mucizesi: Fiddy Metodu Nedir?

Bu yazıda neler var?

Yağlı ve akne eğilimli ciltlerin en büyük derdi tıkalı gözenekler…  Fazla sebumla beraber tıkanan gözeneklerin sonucu ise maalesef sivilce ve siyah noktalar. Yağlı cildinin problemleriyle nasıl baş edeceğini bilmiyorsan doğru yerdesin.

Seni Kore’de başlayan ve son yıllarda tüm dünyada popüler olan cilt bakım trendi Fiddy Metodu ile tanıştırıyoruz. Cilde zarar vermeden derinlemesine temizlik ve arınma sağlayan Fiddy Metodu’nun inceliklerine birlikte göz atalım.

Yağlı ve akne eğilimli ciltleri derinlemesine arındırılması cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Özellikle yaz aylarında çevresel kirlerin ve yağlı güneş kremlerinin oluşturduğu fazla sebumu cilde zarar vermeden temizlemek için yüzeysel temizleme jellerinden daha güçlü yöntemlere ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz.

İşte kendi cilt bakım yöntemini geliştiren Koreli Jude Chao’nun “Fiddy Snails” ismini verdiği, cildi bebek gibi yapan Fiddy Metodu!

Fiddy Metodu cildi fazla sebumdan arındırmak ve derinlemesine temizlik sağlamak için geliştirilen 3 adımlı bir yöntemdir. Fiddy yağlı ciltli kişilerin pek alışık olmadığı ürünleri içerdiğinden, alternatif bir bakım yöntemi olarak dikkat çeker. Şimdi Fiddy Metodu adımlarını detaylıca inceleme zamanı!

  1. Adım: Gözeneklerdeki Kusurları Parçala

Cildini, rutin bakımında kullandığın temizleme jeli ya da köpüğü ile temizleyerek başla. Yüzeysel olarak fazla kirden arındırdığın temiz cildine Salisilik Asit (BHA) içeren bir toniği, pamuk ile yüzünde odaklandığın bölgeye uygula.

BHA içeriği, pH değeri 3-4 arasında bir Salisilik Asit olduğundan cilt hassasiyetin ve bölgesel problemlerin varsa bu adımda ürünü, yalnızca T bölgesine ya da ihtiyaç duyduğun alana uygulayabilirsin. Ürünü yüzünde 15-20 dakika bekletmen yeterli olacaktır.

Bu adım için sana önereceğimiz özel ürünler var! BHA içerikli favori toniklerimizi keşfederek ilk adımı en etkili şekilde tamamlayabilirsin: Cosrx Bha Blackhead Power, Mizon Bha Daily Clean Toner.

  1. Adım: Kil Maskesi Zamanı

Cildine sürdüğün BHA’lı toniği yıkamadan ister BHA’lı bölgeye istersen de tüm yüzüne kil maskesini uygula. Cildi tahriş etmeyecek, yumuşak formüllü ve soyulmayan bir kil maskesi cildin için daha sağlıklı olacaktır. Maskeyi üzerinde belirtilen süre kadar beklet ve ılık su ile durula.

Bu adımda cildin için güvenle kullanabileceğin kil maskesi önerilerimize bir göz at! Kolayca yıkanabilen ve cildi tahriş etmeyen favori kil maskesi ürünlerimiz: Clinique Anti Blemısh Oil Mask.

 

  1. Adım: Cildini Temizleme Yağı ile Rahatlat

Artık nazikçe kuruttuğun cildini rahatlatma vakti! Yağlı ciltler için geliştirilen bir bakım yönteminde temizleme yağı ile karşılaşmak seni şaşırtabilir. Ancak temizleme yağı, BHA ve kil maskesi ile açtığın gözeneklerde biriken kirleri cilt üzerine çıkarmak için bire birdir. Özellikle jojoba ya da skualen yağı gibi gözenekleri tıkamayan hafif formüllü yağlar, bu adımı organik ürünlerle doğal bir şekilde tamamlamana yardımcı olur.

Temizleme yağını 15-20 dk yüzünde beklettikten sonra, cildine 2-3 dakika kadar dairesel hareketlerle ve nazikçe masaj yapabilirsin. Bu aşamanın en keyifli kısmı eline gelen pütürleri ve tanecikleri hissetmek…

İşte cilt bakımının zafer anı: Derinlemesine Temizlik! Ancak cildini çok yormamak için bu adımı 4-5 dakikadan daha uzun süre yapmamak önemlidir. Eğer cildinde yoğun sebum üretimi yoksa ya da gözeneklerin çok tıkalı değilse bu adımda eline pütürcükler gelmeyebilir. Yine de cildinin derinlemesine arındırıldığından emin olabilirsin.

Son adım için bakımının tamamlayıcısı favori ürünlerimiz en etkili sonucu almanı sağlayacak. Yumuşak ve doğal formüllü favori temizlemeye yağlarımız: Iunik Calendula Complete Cleansing Oil, Tonymoly Yüz Temizleme Yağı, Klairs Fresh Cleansing Oil.

Yağlı cilde sahip kişiler için cildi tahriş etmeden arındırmak önemlidir. Biz de bunun peşine düşerek cilt bakımının yeni trendi Fiddy Metodu’ndan bahsettik. Cildini 3 adımda arındırarak en derindeki kirlerin yüzeye çıkmasını sağlayan bu mucizevi yöntemi mutlaka denemelisin!

Fiddy Metodu’nu en basit haliyle anlattığımız videomuza Flavus Beauty Club’tan ulaşabilirsin.

Cilt bakım trendleriyle ilgili gelişmelerden haberdar olmak ve güzellik dünyasında neler olup bittiğini öğrenmek için Flavus.com’u takipte kal!

Tüm Kore ürünlerine https://flavus.com/collections/kore-kozmetigi/ linkinden ulaşabilirsin!

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin