Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Bebeklerde Pişik Neden Olur?

Bebeklerde Pişik Neden Olur?


Bebeklerde pişik genellikle bezin uzun süre değiştirilmemesinden dolayı oluyor. Ancak kullanılan bebek bezinin ve temizlik mendilinin markası da bebeklerde pişik oluşumuna neden oluyor. Banyo ya da terleme sonrası bebeğin cildinin düzgün kurutulup temizlenmemesi pişik oluşmasına sebep oluyor. Ayrıca bebeğin katı gıdaya geçişi ve ihal da bu durumun nedenlerinden biridir. Çoğu zaman pişik hassas bölgede biriken bakterilerden dolayı veya o bölgenin ıslak kalmasından dolayı oluşuyor. Islak kalan bölge uzun bir süre sonra önce kızarır daha sonra da pişiğe neden olur. Pişik bebeğin yumuşak ve narin cildini tahriş eder ve bu yüzden bebekler çoğu zaman huysuzlaşır. Bebeğinizin mutlu bir şekilde büyümesi için pişiğe neden olabilecek şeyleri yapmaktan kaçınmanız gerekir. Bebeklerde oluşan pişiği tedavi etmek için tıbbi bir yola başvurmak gerekmez. Aksine bebeklerde pişik oluşumunu engellemenin veya azaltmanın çok basit yolları vardır. Bu yöntemler herkesin dikkate alabileceği basit kurallardır.


Nasıl Önlem Alınabilir?


  1. Sık sık bez kontrolü yapılmalı ve bebek bezinin sürekli değiştirilmesi gerekir. Çünkü uzun süre bezin kalması o bölgede bakterilerin birikmesini sağlayacaktır. 
  2. Bebek bezi bölgesi kokusuz ve pamuktan oluşan ıslak mendil veya su ile iyice yıkanıp temizlenmelidir. Böylelikle o bölgede bakterilerin birikmesi engellenmiş olur.
  3. Bebek bezi bölgesini mutlaka kurutmanız gerekir. Ancak hassas bölge kurutulurken ovulmamalıdır. Bu o bölgede tahrişe neden olacaktır ve kızarıklığı da beraberinde getirecektir.
  4. İnce bir tabaka halinde koruyucu pişik kremi sürülmelidir. Ancak pişik kremlerini mutlaka güvenilir ve dermatologlar tarafından test edilmiş ürünlerden alın.
  5. Bebek büyüdükçe ona uygun kıyafetler giydirin. Küçük ve dar kıyafetler pişik ve tahrişe neden olur. Ayrıca büyük kıyafetlerde bebeğin hareket etmesini zorlaştırır ve kazalara neden olabilir.
  6. Bebeğin kıyafetlerini yıkarken kullandığınız ürünlerin içeriğine dikkat etmelisiniz. Kumaş yumuşatıcıları temizleyicilerde parfüm bulunmamalıdır. Bu hem pişiğe neden olur hem de bebeğin sağlığı için olumsuz etkiler yaratır.
  7. Mümkün olduğunca hipoalerjenik ve bebekler için özel üretilen ürünler kullanılmalıdır. İçeriğini bilmediğiniz ürünler pişik ve hatta daha kötü sağlık sorunlarına neden olabilir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin