Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Bacakları Tıraş Etmenin Sağlıklı Yolları

Söz konusu kıllardan kurtulmak olduğunda ağda ve lazer epilasyon gibi birbirinden farklı yöntemlere sahibiz. Ancak itiraf edelim ki bazen kendimizi kesmemize ve cildimizi tahriş etmesine rağmen çoğu zaman jilet kullanıyoruz çünkü oldukça pratik!

Peki sağlıklı bir şekilde tıraş olmanın püf noktalarını biliyor musunuz? 

Cildinizi Ilık Suyla Nemlendirin

Cildi ılık suyla nemlendirmek kılların yumuşamasına ve gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Bu da tıraş esnasında yaşanacak tahrişin önüne geçmek için önemlidir. 

İpucu: Cildiniz hali hazırda nemlenmiş olacağı için duşun sonlarına doğru tıraş olmak işinize yarayabilir. 

Tıraş Kremi veya Tıraş Jeli Uygulayın

Pürüzsüz bacaklarınızda tıraş yanıkları görmek istemiyorsanız tıraş kremi veya tıraş jeli kullanmak büyük önem taşıyor. Ayrıca bazı tıraş ürünlerinin vitamin içerdiği göz önünde bulundurulunca cilt bakımı da yapmış sayılırsınız.🙂

Tüylerin Çıkış Yönünde Tıraş olun

Kıllarınızı ters yönde kesmek daha pürüzsüz bir tıraş algısı yarattığı için daha rahat hissetmenizi sağlıyor olabilir. Ancak aynı zamanda bu yöntem kıl dönmesi riskini de artırıyor. En iyisi kılları çıkış yönünde tıraş etmek.

Tıraştan Sonra da Nemlendirin

Tıraş bıçakları çok keskin oldukları için sadece kılları değil cildinizin üst katmanını da alıyor. Bu da cilt bariyerini bozarak kızarıklık ve kaşıntıya yol açabiliyor. Kızarıklık ve kaşıntıyı kabullenmek yerine nemlendirici kullanarak cilt bariyerinizin sağlığına kavuşmasını hızlandırmak doğru bir tercih olacaktır.

Tıraş Sonrası Sert Ürünler Kullanmaktan Kaçının

Tıraş sonrasında cilt bakımı yaparken kullandığınız ürünlerin asidik veya yapay koku içerip içermediğine dikkat edin. Bu bileşenleri içeren ürünler cildinizde tahrişe neden olabilir.

Jiletinizi Durulayın

Tıraştan sonra tüyleri ve ürün kalıntılarını gidermek için daima tıraş bıçağınızı durulayın. Böylece enfeksiyon olasılığını da en aza indirmiş olursunuz.

Tıraş Bıçağınızı Kuru Bir Yerde Saklayın

Tıraş bıçağınızı serin ve kuru bir yerde saklamanız bıçağınızın performansının düşmesini yavaşlatarak ömrünü uzatacaktır.

Tıraş Bıçağınızı Düzenli Olarak Değiştirin 

Düzenli olarak aynı bıçağı kullanmak zamanla bıçağın körelmesine, etkisinin azalmasına, ciltte batıklara ve tahrişe neden olabilir. Kıl yoğunluğuna ve sertliğine göre 3-5 tıraşta bir tıraş bıçağını yenilemenizi tavsiye ederiz.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin