Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Aloe Vera'nın Faydaları

Bu yazıda neler var?

Aloe Vera Cildi, Kabızlığı ve Bağışıklık Sistemini Düzenlemeye Yardımcı Olur.


Aloe vera özleri üretiminin dünyanın en büyük botanik endüstrilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? ABD'de kozmetik, ilaç ve gıda endüstrilerinde yaygın kullanım alanı bulmuştur. Ancak bu bitkinin uzun tıbbi kullanım geçmişi vardır.

Geleneksel Hint tıbbında aloe vera kabızlık, cilt hastalıkları, solucan istilası, enfeksiyonlar ve kolik (yeni doğan bebeklerde sık geçirilen ağlama ve huzursuzluk dönemi) için doğal bir çare olmuştur. Ayrıca Çin tıbbında da mantar hastalıklarının tedavisinde sıklıkla kullanılır.

Aloe vera, 1820'de ABD farmakopesi tarafından resmi olarak bir pürgatif ve cilt koruyucu olarak listelenmiştir. 1930'larda cilt ve mukoza zarlarındaki radyoterapi yanıklarının tedavisi için klinikler tarafından olarak kullanılmıştır. Günümüzde kozmetik şirketleri; makyaj, sabun, güneş kremi, tütsü, tıraş kremi, şampuan, mendil ve nemlendirici gibi çeşitli ürünlere yaygın olarak aloe vera özü veya diğer türevlerini kullanıyor. Aloe vera, yoğurtlarda, içeceklerde ve tatlılarda bile kullanılmaktadır.

Çoğu insan aloe vera bitkisini duymuştur ve bazı faydalarını bilmektedir, ancak cildinizi, sindiriminizi, bağışıklığınızı ve daha fazlasını etkileyen sorunların tedavisi için tıbbi bir araç olarak işlevselliğini tam olarak bilmeyebilir.  

Aloe Vera’nın Faydaları

1. Döküntüleri ve Cilt Tahrişlerini Yatıştırır

Sedef hastalığı, dermatit, oral mukozit, cerrahi yaraların tedavisi ve yanık yaralanmaları dahil olmak üzere, cilt ve yara iyileşme konusunda aloe vera uygulamasının etkisi büyüktür.


2. Yanıkları Yatıştırır
Aloe vera jeli, cilde radyasyon hasarına karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Nükleer savaş tehdidi her zaman baş gösterirken, ABD hükümeti, aloe vera'nın kullanımını orduya tanıtmak amacıyla termal ve radyasyon yanıklarını tedavi etme yeteneği üzerine araştırmalar yaptı.

1959'da ABD Gıda ve İlaç Dairesi, aloe vera ile yapılan merhemlerin ciltteki yanıkları iyileştirmek için reçetesiz satılan bir ilaç olarak kullanılmasını onayladı. Aloe vera jeli yanıklarda kullanıldığında UV kaynaklı baskıyı önler ve bölgenin daha hızlı iyileşmesini sağlar.



3. Uçuk Oluşumuna Karşı Faydalıdır

Journal of Dentistry'de yayınlanan araştırmalar, aloe vera jeli günde birkaç kez uçuk üzerine uygulandığında rahatsızlığı hafifletmeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Ağızdan tüketildiğinde de güvenlidir, bu nedenle bu doğal tedaviyi yutma konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Aloe veranın fayda sağladığı diğer konulardan bazıları ise; saçı ve saç derisini nemlendirir, kabızlığa karşı yarar sağlar, sindirime yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan sağlar ve enflamasyonu azaltır, diyabet tedavisinde kullanılır.

Bu yazıda neler var?

YAZIDA BAHSEDİLEN ÜRÜNLER

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin