Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

Akne Çeşitleri Nelerdir?

Akne Çeşitleri Nelerdir?

Akne Nedir?

Akne, cildinizin gözeneklerinin kıl kökleriyle, sebum (yağlı bir madde), bakteri ve ölü deri hücreleri tarafından tıkanmasıyla oluşan yaygın bir cilt durumudur.

Bu tıkanıklıklar siyah nokta, beyaz nokta, nodül ve diğer sivilce türlerini üretir. İnsanların yaşadığı en yaygın cilt rahatsızlığıdır. Genetik, dalgalanan hormon seviyeleri, stres, yüksek nem veya yağlı kişisel bakım ürünleri kullanmak gibi çeşitli nedenler vardır. Akne genellikle gençleri etkiler, ancak her yaşta ortaya çıkabilir.



Akne çeşitleri

1) Beyaz Noktalar

Beyaz noktalar, cilt yüzeyinin altında şişliklerin oluştuğu bir sivilce türüdür.  Bu lekeler yuvarlak ve küçüktür. Ayrıca ince bir deri tabakasıyla kaplanırlar ve bu da beyaz veya sarımsı bir görünüme neden olur. Yağlı cilt, hormonlar, ergenlik ve yüzünüzde kozmetik ve nemlendirici kullanımı gibi farklı faktörler beyaz noktalara katkıda bulunur.

2) Siyah Noktalar

Siyah noktalar beyaz noktalara benzer. Ancak beyaz bir yumru yerine siyah nokta sivilceleri siyah veya koyu renklidir. Siyah nokta, beyaz noktalar gibi cildin altında çıkmaz. Bunun yerine, cildin yüzeyinde çıkarlar.

Hava ile temas ederek gözenek içinde sıkışan yağ, oksitlenerek siyaha döner. Siyah noktanın olası nedenleri arasında yağlı cilt, tahriş olmuş bir saç folikülü ve hormonların yanı sıra cilt bakım ürünleri bulunur. Bazı ilaçlar siyah noktaları tetikleyebilir.

3) İltihaplı Papüller


Bir gözenek veya kıl folikülü bakterilerle tıkandığında bir papül oluşur. Bağışıklık sisteminiz, enfeksiyonlarla savaşan beyaz kan hücreleri üreterek bakterilere tepki verir. Bu inflamatuar yanıt, kırmızı, iltihaplı sivilce kümelerine neden olur. Yağ ve ölü deri hücreleri de inflamatuar papüllere katkıda bulunur.

4) İltihaplı Püstüller


Bu akne türü papüllere benzer. Ancak bir püstül ile vücudunuzun iltihaplanma tepkisi, sivilcelerin yağ, ölü deri hücreleri ve bakterilerden oluşan irinle dolmasına neden olur. Bu yumru kümeleri kırmızıdır, biraz daha büyüktür ve dokunmaya duyarlıdır.


5) Nodüller

Nodüler akne, cilt yüzeyinin altında büyük, sert yumrularla şiddetli bir akne şeklidir. Bu akne türü ayrıca bakterileri de içerir ve bir gözenek duvarları parçalandığında gelişir. Sonuç olarak, bakteri ve yağ cildin daha derinlerine inerek diğer gözenekleri etkiler. Nodüller ağrılıdır ve kalıcı yara izine neden olabilir.

6) Kist

Kistler, derinin derinliklerinde bulunan çok büyük, ağrılı, kırmızı veya beyaz topaklardır. Nodüllerin aksine, bu kistler irinle dolar ve tipik olarak yumuşaktır. Kistler akne lekesinin en şiddetli türüdür.

Şiddetli vakalarda, kistleri tedavi etmek için cerrahi müdahale gerekebilir. Düzgün tedavi edilmezse kistler görünür yara izine neden olabilir.

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin