Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

5 Adımda Mindfulness

Farkındalık; o anı yaşamak, o anın farkında olmak için gösterilen nazik bir çabadır. İçinde bulunduğunuz anda yaşayarak tüm enerjinizi bu ana yönlendirir, odağınızı artırır ve böylece fikirlerinizin özgürce akmasını sağlayarak problemlerinizin çözümlerini bulursunuz.


Bu probleri çözen beyin de adeta bir kas gibi güçlendirilebilir. Eğer daha güçlü bir beyin, daha az stres ve yaşam kalitenizi artırmak istiyorsanız aşağıda size vereceğimiz egzersizleri deneyebilirsiniz.


Geçmiş ve Gelecek Hakkında Düşüncelerden Kurtulun

Zihnin eski anılarınızda ya da gelecek kaygılarınızı şekillendiren düşünceler arasında dolaşmasına izin vermeniz enerjinizi verimsiz kullanabileceğiniz yollardan bazıları. 


Anı Benimseyin

İçinde bulunduğunuz anı yargılamadan olduğu gibi kabul edin. Yargılamak sizi strese sokup, zihninizin birbirinden farklı kaygı oluşturabilecek düşünceler oluşturmaya itebilir. Enerjinizi yargılamaya değil çözüm odaklı kullanmaya çalışın.

 

 

Meditasyon Yapın 

Farkındalık geliştirmenin en iyi yollarından biri nefesinize odaklanmaktır. Mümkün olduğu kadar odaklandıktan sonra karnınızın derinliklerine doğru nefes alın ve nefesinizi sonuna kadar takip edin. Karnınızın yükselip alçalmasını izlerken burun deliklerinizden geçen havayı fark edin. Stresli hissettiğinizde bu pratik ve etkili meditasyon yöntemini 3 dakika kadar uygulayabilirsiniz.


Duyularınızın Farkına Varın

Dışarı çıktığınızda teninizin sıcaklığını, kuşların ötüşünü, havadaki kokuları ve etrafınızdaki seslere odaklanın. Belki de sık sık yürüdüğünüz yollarda hiç fark etmediğiniz şeyleri fark edeceksiniz. 



Rutin Aktiviteler Sırasında Farkındalık Pratiği Yapın

Dişlerinizi fırçalamak, duş almak, yemek yemek ve yürümek gibi yaptığınız rutin aktiviteleri biraz daha dikkatli yapmaya çalışın. Her zaman bilinçsizce yürüdüğünüz evde o ana odaklanın ve zeminin; ayak parmaklarınıza, ayağınıza, size neler hissettirdiğine odaklanın. Rutin olarak yaptığınız bu eylemlerde artık daha ufak ayrıntıları hissedeceksiniz. 


Farkındalık beyninizi daha verimli, dikkati daha az dağıtılabilecek ve odaklanmış olacak şekilde eğitir. Ayrıca kan basıncını düşürdüğü, hafızayı geliştirdiği, anksiyeteyi azalttığı ve atletik performansı artırdığı gösterilmiştir.  


Farkındalıkla çalışmak tamamen anın içinde olma hissidir. İşinizde neşe, kolaylık ve hafiflik vardır. İster ofiste çalışıyor, ister ailenizle vakit geçiriyor ya da egzersiz yapıyor olun, farkındalık pratiği yaparak anı yaşamaya gayret edin.



DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin