Sepetim ( 0 )
500TL Üzeri BEDAVA Kargo - Aynı Gün Kargoya Teslim 500TL Üzeri BEDAVA Kargo
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren
Flavus.com - Güzelliğe Dair Bir Evren

2022 İlkbahar Makyajı Trendleri

İlkbaharın heyecanı bize her renkten birçok duygu hissettirir. İşte 2022’nin ilkbahar makyaj trendleri de baharın heyecanı gibi rengârenk tonlarla dolu.

 

Renk cümbüşüne hazır olun! Baharın gelişiyle beraber ilkbahar makyajlarında sadeliği bir kenara bırakıp çarpıcı ve ışıltılı tonlara yönelmeye başladık. Gözler ve kaşlar bu sezon bir sanat eseri haline geldi ve yükselişe geçti.

 

Yeni ürünler ve farklı kullanım stilleriyle makyaj trendleri 2022’de bizi şaşırtacak gibi. Artık sade ve doğal makyaj yerine renkli göz makyajları ve kırmızı rujlar kullanmaya hazırız! Ten makyajında ince yapılı fondötenler ve kusursuz görünüm yerini koruyor. Hep beraber 2022’in ilkbahar makyaj trendlerine göz atalım.

Parlak Tenlere Bir Süre Mola

Uzun süredir popülerliğini koruyarak parlak ten sağlayan ışıltılı aydınlatıcılar,  2022 bahar aylarından yaz aylarına kadar pek gündemde olmayacak. Mat ten görünümü yeni sezonda sahneye çıkarken, mat bitişli fondötenler ve kapatıcılar takip ışıkları altında olacak. Yaz gelip havalar iyice ısındığında ise ıslak görünüm elde etmek için ışıltılı ve parlak aydınlatıcılar yeniden ön plana çıkabilir.

Yazın taze bir görünüm için allık, kapatıcı, dudak nemlendiricisi ile yapılan doğal makyajlar geri dönebilir. Fakat bu sadeliği göz makyajında da denemeyin! Gözlerde renkli ve iddialı görünüm tüm yaz boyunca etkili olacak. Sedefli ve parlak göz kalemleri, gözleri öne çıkarmak için kullanılacak. Işıltılı göz trendi, bu sezon yükselişe geçecek.

 

Doğal ve Canlı bir Ten

Ten makyajında mat görünümle başlayan akım, yaza doğru kendini parlak bitişlere bıraksa da ten makyajında doğal ürün kullanımı değişmiyor. Özellikle sıcak yaz ayları için ağırlık yapmayan ve ciltle tamamen bütünleşerek makyaj yokmuş gibi doğal bir görünüm kazandıran ince yapılı ten ürünleri kullanmak önemli.

 

Makyajda Minimalizm

Yaz aylarında tatile giderken az makyaj malzemesi götürmek isteyenler ve tek ürünle farklı kullanımlar yaratmayı seçenler için çok işlevli makyaj ürünlerine talep artmaya başladı. Far, allık ya da ruj olarak yüzünün farklı bölgelerinde kullanabileceğin çok işlevli ürünler bu sezon da ön planda. Taşıma kolaylığı sağlarken pratik bir şekilde kullanılması bu ürünlerin ilkbahar makyaj trendlerinin vazgeçilmezi olması için yeterli.

Toz Ürünlere Elveda

Dışarıda makyaj tazelemek için ideal olan stick ve likit formda makyaj ürünleri son sezonun trenlerinden biri. Çok işlevli ürünler gibi taşıma kolaylığı sağlayan stick ürünlerin uygulaması ise toz ürünlere göre oldukça pratik. Allık, aydınlatıcı, fondötenden, bronzer ve hatta güneş kreminin bile stick formuna ulaşmak çok kolay. Ayrıca stick ürünler kremsi formuyla ciltle iyice bütünleştiği için çok daha kalıcı bir etki sağlıyor.

90’ların Mavi Gözleri Geri Dönüyor

90’lara geri dönmeye hazır mısın? Kendini mavi göz kalemlerine alıştırmaya başlasan iyi edersin çünkü bu yaz mavi göz kalemleri yükselişe geçecek. Hatta belki mavi eyeliner’lar bile görürüz, bizden söylemesi!

Son zamanların yükselen trendlerinden kaş laminasyonu, makyaj trendlerini de şekillendirdi. Yüze güçlü bir ifade katan kaşların duruşu ve yüzün şekline göre şekillendirilmesi oldukça önemli. Bu nedenle şeffaf kaş sabitleyici jeller ile yukarı taranmış kaşlar, bu yılın ilkbahar makyaj trendlerinden.

Allıklardaki Yoğunluk

2022’nin radikal ve yeni bir makyaj trendi var: yoğun allık. Cilde sağlık katan allığı geniş açılı bir fırçayla bolca uygulamak bu yıl oldukça tercih edilecek gibi duruyor. Cilt alt tonuna göre seçtiğin renkler sana çok daha havalı ve sağlıklı bir hava katacak. Bu yeni akımı mutlaka denemelisin!

 

Sıra Geldi En Çarpıcı Kısma: Kırmızı Ruj

‘’Yok gibi” makyajın gözdesi nude rujlar günlük hayatın vazgeçilmezlerinden olsa da çekicilik katma gücünü hiç kaybetmeyen kırmızı rujlardan yaz aylarında da kopamıyoruz. Dudak kalemleri tarafından çerçevelenen dudaklar, kırmızı rujla tamamlanınca ortaya çıkan görünüm kimin favorisi değil ki? Sadece gece etkinlikleri ve partilerde değil günlük kullanımda da sık sık elimizi attığımız kırmızı rujlar, 2022 ilkbahar makyaj trendlerinde zirvedeki yerini aldı.

 

2022 ilkbahar makyaj trendleri yüzümüzde gökkuşakları açtıracak gibi görünüyor. Daha canlı ve dinamik görünmek için şimdi yeni sezonun makyaj trendlerini deneme zamanı!

 

Güzellikte yeni trendlerden haberdar olmak için flavus.com’u takipte kal!

DİĞER BLOGLARIMIZI İNCELE

Bir hata oluştu!

Ürünü başarıyla favorilerinize eklediniz!

Bu web sitesi, en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi edinin